4,500 km în mai puţin de 25 ore: acest Mustang a bătut recordul sedanurilor germane în Cannonball

24 Iunie 2020, 16:14
Denis Godorozea
Cursa americană Cannonball, în care participanţii încearcă să parcurgă întreg teritoriul SUA din New York spre California într-un timp record, se pare că este tot mai populară (deşi ilegală) printre pasionaţii auto americani. Un nou record în cursă a fost impus de un bărbat pe un Mustang închiriat. Astfel, faimosul coupe american a bătut recordurile stabilite anterior de sedanurile premium germane.
Curios e că pentru această încercare, Fred Ashmore a închiriat un Mustang GT şi l-a modificat pe interior special pentru Cannonball — bărbatul a demontat bancheta spate şi scaunul pasagerului faţă şi le-a înlocuit cu rezervoare de combustibil, or pofta unui Mustang GT rulat la maxim este mare, iar bărbatul a înregistrat un consum mediu de combustibil de circa 19 litri per 100 kilometri parcurşi pe întreaga călătorie. Astfel, s-a dorit reducerea numărului de opriri pentru alimentare.
Cursa a început la New York şi a finalizat în Rodondo Beach, California. Călătoria de 4,516 kilometri, cu o viteză medie globală de 174 km/h, a durat, astfel, în 25 ore şi 55 minute, timp în care Fred Ashmore a condus maşina, ba a fost de unul singur în maşină! În toată călătoria asta, Mustangul a oprit o singură dată pentru a alimenta rezervoarele cu o capacitate totală de aproape 500 litri.
Amintim că cele mai recente 3 recorduri au fost înregistrate de sedanurile premium germane: în luna noiembrie a anului trecut trei tineri au reuşit să parcurgă cursa similară cu un Mercedes-Benz E 63 AMG W212 în 27 ore şi 25 minute. Mai târziu, în aprilie, o altă echipă a parcurs distanţa similară cu un Audi A8 în 26 ore şi 38 minute.
0
38,682
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!