Mercedes-Benz a pregătit un pachet de actualizări tehnice pentru coupe-ul CLS

8 Iunie 2020, 15:51
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a pregătit un pachet de actualizări tehnice pentru coupe-ul CLS
Cea de-a treia generaţie Mercedes-Benz CLS a debutat în premieră în 2017. Coupe-ul cu patru uşi a împrumutat substratul tehnic de la sedanul E-Class, iar acum a beneficiat de o parte din actualizările lansate pentru sedanul german odată cu facelift-ul de mijloc de carieră. Totuşi, în cazul lui CLS, nu este vorba de un facelift de mijloc de carieră — acesta ar urma să fie lansat pe parcursul anului viitor.
Aşadar, CLS nu se va deosebi vizual, decât prin câteva nuanţe noi de caroserie, introduse odată cu actualizarea tehnică. Una dintre cele mai importante modificări ţine de sistemul multimedia, or CLS a fost printre puţinele modele din portofoliul constructorului din Stuttgart, care încă nu a primit sistemul revoluţionar MBUX, lansat odată cu noua generaţie A-Class acum doi ani. Astfel, CLS va utiliza acum cel mai performant sistem multimedia cu ecran tactil, care a fost integrat în partea de sus a consolei centrale, fără modificări vizuale, având o diagonală de 12.3 inch, ca şi anterior. Noul CLS poate fi recunoscut pe interior doar prin apariţia noului touchpad pentru a interacţiona cu sistemul multimedia, în schimbul rotilei vechi.

Pentru un surplus de confort pentru escapadele urbane CLS a beneficiat de un pilot automat actualizat, ce poate relua automatizat viteza în ambuteiaje, în caz că oprirea nu a durat mai mult de un minut. Bineînţeles, coupe-ul poate menţine distanţa faţă de celelalte automobile din trafic. O altă actualizare utilă în mediul urban este destinată sistemului de monitorizare a unghiurilor oarbe — acesta este capabil acum să emită avertizări dacă în preajma automobilului parcat se află ciclişti sau automobile, atunci când cei de la bord intenţionează să deschidă uşa.
Actualizările mai vizează niţel şi gama motorizărilor. Unitatea turbodiesel OM 656 de sub capota versiunii CLS 400 d 4MATIC livrează acum 340 CP, mai mult cu 10 CP decât anterior, însă acest surplus cel mai probabil nu se va face simţit în acceleraţie, or până şi cuplul maxim a rămas acelaşi — 700 Nm.
0
1,352
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!