Utilitarele urbane perfecte sunt electrice acum: Renault lansează noul Zoe Van

11 Iunie 2020, 15:52
Denis Godorozea
Evoluţia industriei şi pieţei auto globale determină constructorii să diversifice oferta în segmentul electromobilelor, care înregistrează creşteri puternice în ultimii ani. Este valabil şi pentru modelele utilitare — majoritatea constructorilor lansează versiuni electrice pentru monovolumele destinate livrărilor, iar un nou debut vine din partea celor de la Renault, care tocmai lansează noul Zoe Van. Oare nu este asta utilitara perfectă pentru micile livrări urbane?
Deocamdată francezii nu au publicat informaţii oficiale referitor la preţul noii versiuni, dar şi despre versiunile disponibile. Chiar şi aşa, primele imagini oficiale oferă posibilitatea să descoperim ambianţa interioară, iar din informaţiile disponibile la moment putem anticipa şi cam care va fi substratul tehnic al noii versiuni.
Ei bine, actualul Zoe este oferit cu două motorizări: R110 şi R135. Precum sugerează şi denumirea, motorizarea incipientă oferă la activ 110 CP (225 Nm), pe când cea de top oferă, respectiv, 135 CP (235 Nm). Vârful gamei a fost testat de noi de curând. Cât despre baterii, oferta francezilor enumeră la moment două versiuni ZE 40 şi ZE 50, varianta incipientă fiind disponibilă exclusiv cu motorizare incipientă R110.
Interpretarea mai modestă promite utilizează o baterie de 40 kWh şi promite o autonomie de circa 300 km, pe când varianta de top poate parcurge şi până la 400 km, cu bateria de 54.7 kWh. Astfel, putem anticipa că utilitara Van va putea parcurge cel puţin 250-300 km în varianta entry-level, suficient pentru o zi sau chiar câteva zile de livrări urbane! Astea fiind spuse, Zoe Van devine şi mai atractivă dacă e să ţinem cont de preţul accesibil de circa 25,000 euro în funcţie de ţară, preţ ce mai poate fi redus datorită subsidiilor oferite de statele europene. În cazul versiunii utilitare preţul ar putea fi şi mai mic, or maşinele vor fi echipate mai modest.
Chiar şi aşa, cei de la bord, şoferul şi pasagerul, nu se vor simţi limitaţi la interior — maşinele din imagini apar cu dotări de top, cu ecran tactil pentru sistemul multimedia, sistem de climatizare, iar conform legislaţiei europene, acestea vor fi dotate cu toate sistemele de siguranţă activă şi pasivă posibile.
În mod normal volumul portbagajului unui Zoe constituie 338 litri sau 1,225 litri cu bancheta spate rabatată, deci cam un asemenea volum va fi disponibil standard pe electromobilul utilitar. Compartimentul destinat bagajelor oferă posibilităţi vaste de transformare şi ajustare pentru fixarea sigură a bagajelor, iar şoferul şi pasagerul sunt protejaţi în cazul unui eventual accident de o grilă separatoare între scaune şi portbagaj.
Deocamdată utilitara Zoe se lansează în Italia. Cel mai probabil în următoarele zile francezii vor veni cu informaţii oficiale referitor la versiunile disponibile, dar şi preţul de pornire pentru noua interpretare.
0
2,198
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!