Cum arată legendarul BMW 3.0 CSL astăzi, după 50 de ani de la producţie?

28 Iulie 2020, 17:46
Denis Godorozea
BMW 3.0 CSL este unul dintre cele mai renumite şi îndrăgite modele clasice din istoria bavarezilor. În total au fost produse doar 1,265 astfel de coupe-uri şi bineînţeles nu toate au ajuns cu bine în zilele noastre. Cu atât mai important este rolul istoric al acestei maşini şi gradul de exclusivitate în rândul bolizilor clasici din gama BMW. Cât ajunge să coste această bijuterie astăzi?
Exemplarul din imagini a fost scos în vânzare la licitaţie de Bring a Trailer. Maşina asta, un BMW 3.0 CSL (E9), a fost produsă în 1972, fiind proiectată pentru participarea la cursele European Touring Car Championship. Coupe-ul a făcut parte din primul tiraj de doar 169 exemplare, lansate de bavarezi în primele 14 luni de la startul producţiei. Imediat ce a părăsit uzina, maşina a fost transportată în Italia, iar cu câţiva ani mai târziu a ajuns pe teritoriul SUA, în statul Colorado, în colecţia unui pasionat american de BMW.
Istoria acestui BMW 3.0 CSL a fost pătată, însă, de proprietarii precedenţi. În anii 1990 caroseria maşinii a fost revopsită din culoarea galbenă originală în nuanţa neagră, ca în imagini, pe părţile laterale fiindu-i aplicate dungi de culorile diviziei BMW M. Sub capota maşinii a fost instalat benzinarul M30B35 de 3.5 litri, cu 6 cilindri în linie, unul de origine BMW, dar tot nu cel nativ. Ei bine, motorul original de 3.0 litri va fi livrat aparte viitorului proprietar, care-l va putea instala sub capotă.
Dar modificările nu au finalizat aici. În 2014 maşina şi-a schimbat proprietarul şi a fost livrată în oraşul San Francisco, California. Aici maşina a fost lipsită de cutia originală în schimbul unei noi, manuale cu 5 rapoarte, de origine Getrag. Ei bine, în schimb celelalte elemente de caroserie şi interiorul rămân a fi într-o stare impecabilă, or până a fi scoasă în vânzare maşina a beneficiat de lucrări de reabilitare pentru a fi adusă la starea originală, cel puţin vizual.
Se pare că nici modificările ce au redus din autenticitatea maşinii nu au avut un efect prea negativ asupra preţului acestei maşini — vânzările vor finaliza în câteva ore iar preţul depăşeşte acum 115,000 dolari americani.

TEST DRIVE: BMW 3.0 CSL, Batmobilul
0
3,036
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!