Lamborghini deschide şampania: Urus atinge borna de 10,000 unităţi produse în doar 2 ani!

21 Iulie 2020, 18:34
Denis Godorozea
Cererea în continuă creştere pentru SUV-uri a făcut ca acest tip de caroserie să devină unul dintre principalele motoare pe piaţă pentru producătorii de automobile exclusive de talia Lamborghini, Rolls-Royce sau Bentley. Este şi cazul bolidului italian Urus, care la doar doi ani de la lansare a atins borna de 10,000 unităţi produse, acesta fiind cel mai bun rezultat într-un termen similar din istoria companiei.
Performanţele SUV-ului nu se limitează aici — în aceşti doi ani Urus a reuşit să cucerească o cotă de 50% din totalul vânzărilor mărcii, iar durata de viaţă de aproximativ 7 ani pentru un model de serie stabilită în industria auto mondială promite un rezultat de 100,000 unităţi Urus produse spre finalul carierei primei generaţii sau chiar mai mult de atât.
Exemplarul aniversar are o caroserie vopsită în nuanţa de negru Nero Noctis Matt şi va fi livrat unui client din Rusia. Bolidul respectiv se mai distinge prin pachetul opţional de elemente exterioare din fibră de carbon şi un habitaclu personalizat cu pachetul adiţional Ad Personam. Tapiseria interioară combină pielea şi Alcantara şi nuanţele de negru şi portocaliu.
Lamborghini Urus are sub capotă benzinarul V8 de 4.0 litri, înzestrat cu două turbocompresoare. Motorul respectiv poate livra 650 CP şi 850 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată ZF cu 8 rapoarte, ce în mod standard transmite cuplul pe ambele punţi în proporţie de 40:60, cu surplus pe puntea spate. În aceste condiţii SUV-ul poate accelera până la 100 km/h în 3.5 secunde, fiind capabil să atingă o viteză maximă de peste 300 km/h.
0
2,080
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!