SUV-ul care poate atinge 315 km/h: un Audi RSQ8 modificat de ABT!

13 August 2020, 18:56
Ilie Toma
Atelierul ABT împlineşte 125 de ani anul ăsta, iar cu ocazia asta va crea 125 de exemplare ale celui mai nebun SUV cu emblema Audi pe capotă. Într-atât de nebun, încât îl va devansa la viteză maximă până şi pe Lamborghini Urus!
Ei bine, un Audi RSQ8 e deja o maşină demenţială când iese de pe poarta uzinei, având un motor de 600 CP sub capotă, capabil şi de 800 Nm. Cu aceşti parametri standard, modelul a reuşit până şi să bată recordul de SUV-uri de serie pe Nurburgring.
Ceva timp în urmă, atelierul german de tuning ABT îşi anunţase oferta sa de sporire a puterii pentru Audi RSQ8: 700 CP în loc de 600, şi un cuplu crescut până la 880 Nm. Ar părea că nu mai poate fi loc de mai mult, dar acum, cu ocazia celor 125 ani, cei de la ABT au anunţat acest model super exclusivist, care va fi produs doar în 125 de exemplare, şi care poartă numele ABT RSQ8-R.
Uimitoare sunt mai ales capacităţile lui dinamice. Puterea motorului a crescut până la 740 CP, iar cuplul — până la 920 Nm! Toate astea, plus un kit aerodinamic gândit pentru noua putere, îl fac capabil să atingă acum o viteză maximă de 315 km/h, cu 10 km/h mai mult decât Lamborghini Urus, de exemplu!
Maşina asta poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 3.4 secunde! Astea sunt parametri de hipercar deja, nu doar de supercar!
Fireşte, ediţia specială e plină de detalii exclusiviste de design şi arată pe măsura unui SUV atât de capabil. La interior va exista şi o inscripţie de genul ”1 of 125”, care va reda o valoare şi mai mare acestor exemplare.
Preţul noului Audi RSQ8-R de la ABT e anunţat în felul următor: puneţi preţul unui Audi RSQ8 de bază, la el mai adunaţi opţionalele pe care aţi dori să le bifaţi de la uzină, apoi deasupra mai puneţi alte 68 mii euro pentru transformările celor de la ABT. În rezultat, treceţi cu mult peste 200 mii euro.
0
2,183
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!