Noile BMW M3 şi M4, dezvăluite neoficial înainte de premieră! Sedanul a preluat grila imensă a coupe-ului

22 Septembrie 2020, 10:19
Denis Godorozea
Cu o zi înainte de premiera oficială, imaginile cu noile BMW M3 şi M4 s-au scurs în mediul online. Pozele de calitate prezintă noile sportive bavareze în cele mai mici detalii, astfel încât să le putem savura din noul design din plin, astfel încât mâine să descoasem detaliile tehnice. Şi totuşi, zvonurile s-au adeverit, iar sedanul M3 a preluat grila imensă a coupe-ului şi a căpătat un aspect incredibil de agresiv, ca un prădător ce e gata să-şi sfâşie rivalul pe pista de curse şi nu numai!
Imaginile au fost distribuite în online pe reţeaua de socializare Instagram de carswithoutlimits, iar apoi preluate de BMW Blog. Putem vedea pe primele poze un sedan M3 în nuanţa exclusivă de verde, ce va fi disponibilă doar pe modelul condimentat de divizia BMW M, pe când coupe-ul M4 apare în haine de culoare galbenă. Designul este mai unificat acum, decât anterior, or întreaga parte frontală a lui M4 a migrat cu succes şi pe sedanul M3, oferindu-i un look mai agresiv şi mai expresiv ca niciodată. Ce ziceţi, vă place noua fascie frontală a celor mai dorite M-uri?
Bavarezii sugerează că prizele imense de aer de la nivelul grilei sunt 100% funcţionale, or elementul aerodinamic are o continuitate cu două incizii pe capotă. Deci abia aşteptăm să-i aflăm coeficientul aerodinamic! Pe partea de jos a barei de protecţie faţă mai găsim două prize de aer, la fel de impunătoare, şi un splitter frontal integrat în partea de jos, de culoare neagră-lucioasă, precum pragurile laterale şi capacele oglinzilor retrovizoare exterioare, dar şi difuzorul de la posterior. Anticipăm că acestea vor putea fi realizate din fibră de carbon nevopsită în cadrul pachetului M Performance Parts.
Şi la posterior cele două sportive sunt aproape identice, cu excepţia blocurilor optice, preluate fără prea mari modificări de la versiunile standard sedan şi coupe. Tradiţional pentru bolizii din această clasă, BMW a inclus la nivelul difuzorului posterior două terminaţii duble pentru sistemul de evacuare, acum mai mari decât anterior.
Interiorul este dominat de Alcantara şi fibră de carbon, dar cu siguranţă bavarezii vor oferi cel puţin posibilităţi minime de personalizare pentru viitorii cumpărători, scaunele vor putea fi tapisate cu piele, iar pe alocuri inserţiile din fibră de carbon ar putea fi înlocuite cu unele din aluminiu sau plastic piano black, de exemplu.
La ora actuală nu există informaţii tehnice oficiale, dar amintim că conform aşteptărilor noile M3 şi M4 vor fi echipate cu benzinarul twin-turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, preluat de la X3 M şi X4 M. Motorul va oferi la activ 480 CP şi 600 Nm standard, iar în cadrul versiunilor Competition va fi capabil de 510 CP, în această ipostază motorul oferind şi caracteristici dinamice îmbunătăţite. Tot ieri, datorită seriei de imagini oficiale publicate de BMW Australia, am aflat că noile M3 şi M4 vor fi disponibile cu cutie manuală şi sistem de tracţiune doar pe puntea spate. Bineînţeles, pentru performanţe maxime va fi disponibil tandemul de cutie automată cu 8 trepte şi sistemul de tracţiune integrală xDrive.
Rămâneţi aproape pentru a descoperi în detaliu toate informaţiile tehnice despre noii bolizi BMW, or premiera oficială va avea loc mâine! Între timp, spuneţi-ne şi nouă, ce credeţi despre designul pregătit de BMW pentru noile M3 şi M4!
0
2,678
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!