Poliţia vine cu clarificări despre costurile uriaşe la parcarea specială din Chişinău

28 Septembrie 2020, 14:12
Ilie Toma
În urma informaţiilor publicate în week-end despre costurile uriaşe şi programul noii parcări cu plată din Chişinău, Inspectoratul General al Poliţiei a venit azi cu precizări.
Astfel, se precizează în primul rând că preţurile aplicate de parcarea cu plată vor fi mai mici, de fapt, pentru că în lista de preţuri ar exista două capitole — unul când evacuarea are lor în cadrul unui proces contravenţional şi altul pentru alte cazuri. Preţurile mari menţionate anterior, de 65 de lei pe oră şi 40 lei per jumătate de oră, ar fi valabile pentru „alte cazuri”. În cadrul proceselor contravenţionale, preţul aplicat va fi de 12 lei per oră şi 9 lei pentru jumătate de oră. Iar începând cu a 6-a zi preţul va fi de 200 lei pentru fiecare zi.

Şi preţul pentru evacuarea propriu-zisă a automobilului şi transportarea la parcarea specială ar urma să fie mai mic după acelaşi model — suma menţionată anterior de 1,250 lei fiind valabilă pentru alte cazuri, în timp ce în cadrul procesului contravenţional aceasta va consitui 990 lei.

Am contactat reprezentanţii de la parcarea specială cu plată, pentru a obţine un comentariu şi vizavi de programul de lucru pentru eliberarea automobilelor. Vă amintim, ieri vă informam că parcarea specială va funcţiona în regim de 24/24 ore pentru recepţionarea vehiculelor evacuate, însă eliberarea lor va avea loc doar de luni până vineri, în intervalul orelor 08:00-17:00. Aceştia au comentat programul de lucru, menţionând că anume un astfel de program a fost stipulat în caietul de sarcini al licitaţiei anunţate de IGP, şi ulterior inclus în contractul de prestări servicii aribuit companiei care gestionează parcarea cu plată.
0
4,786
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!