(VIDEO) Test nebun cu tractorul pe Nurbrugring! În cât timp a parcurs un tur pe Iadul Verde uriaşul de 17 tone?

1 Septembrie 2020, 09:16
Denis Godorozea
Revista germană auto motor und sport a răspuns solicitărilor cititorilor şi a ieşit la un test nebunatic cu un ditamai tractor pe Nurburgring! Misiunea lor a fost de a stabili ce performanţe poate atinge un tractor pe Iadul Verde, iar astfel a fost solicitat ajutorul unui pilot profesionist, pentru a pune la încercare modelul Claas Xerion 5000 Trac VC la limite.
Se pare că acesta este şi primul tractor care s-a angajat să stabilească cel mai bun timp în segmentul vehiculelor agricole pe Nurburgring, iar astfel timpul de tur poate fi considerat chiar drept un prim record de acest fel pe renumitul traseu german. Fostul pilot DTM Christian Menzel a ajuns la volanul unui Claas Xerion 5000 Trac VC. Acesta este un tractor agricol propulsat de un motor de 12.8 litri, capabil să livreze 500 CP şi un cuplu maxim imens de 2,600 Nm. Motorul se cuplează la o cutie automată ZF, ce transmite cuplul permanent pe ambele punţi. Caracteristici promiţătoare, însă maşina asta cântăreşte circa 17 tone! Astfel, viteza maximă declarată este de 50 km/h.
Curios este că, aparent, Menzel a parcurs pe Nurburgring în marşarier, or tractorul poate circula în ambele sensuri cu performanţe similare, având o cabină rotativă. Astfel, pilotul a stors cele mai bune rezultate posibile dintr-un astfel de vehicul absolut nespecific traseului german. Timpul stabilit de el a fost de 24 minute şi 50.57 secunde. Un record? Ei bine, nu există o clasă dedicată tractoarelor, iar tehnica agricolă este extrem de diversificată, cu maşini mai compacte şi probabil mai agile, care teoretic ar putea spulbera timpul de tur stabilit de Menzel.
0
5,915
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!