Audi tachinează fanii cu o galerie foto cu electromobilul e-tron GT în versiunea de serie

8 Octombrie 2020, 17:00
Denis Godorozea
Una dintre cele mai aşteptate premiere în gama Audi în acest an este prezentarea electromobilului e-tron GT — primul sedan din gama electrică a constructorului din Ingolstadt, cu siluetă coupe, care va fi poziţionat ca un model de lux, ecologic, dar şi super-performant. Pentru a-şi tachina niţel fanii până la premieră, germanii au publicat o serie de imagini de tip teaser, ce surprind silueta şi mici elemente de design ale versiunii de serie.
Cum se şi anticipa, versiunea de serie e-tron GT va avea un aspect exterior foarte apropiat de conceptul cu aceeaşi denumire, prezentat acum câţiva ani. Stilistic GT-ul se inspiră de la gama actuală Audi, în special de la SUV-urile e-tron, dar aduce mici actualizări, de exemplu la nivelul posteriorului, unde se va regăsi un bloc orizontal LED de dimensiuni mari şi cu aspect mai agresiv. Silueta atletică trezeşte asemănări cu actuala generaţie A7 Sportback, dar se pare că e-tron GT va avea o înălţime mai mică.
La ora actuală nu se cunosc detalii oficiale despre substratul tehnic al electromobilului. Germanii au precizat doar, că acesta va avea o caroserie realizată din oţel şi aluminiu, aliajele fiind super-rezistente şi uşoare. Inginerii au lucrat la crearea unui sunet specific pentru e-tron GT, iar şoferii vor putea alege dintre câteva regimuri.
Nu se cunoaşte ce motorizări vor fi disponibile pentru e-tron GT, dar putem anticipa că la acest capitol sedanul va fi apropiat de SUV-urile e-tron şi e-tron Sportback. Amintim că conceptul a fost echipat cu două motoare electrice, pe cele două punţi, în cadrul sistemului de tracţiune integrală. În total sistemul genera 590 CP. Bateria de 90 kWh asigura o autonomie de 400 km şi, cu siguranţă, versiunea de serie va putea parcurge distanţe similare, cel puţin în versiunile de top.
Premiera lui Audi e-tron GT a fost anunţată anterior pentru luna noiembrie a acestui an. Se pare că criza pandemică nu a afectat planurile germanilor, iar startul campaniei de promovare doar reconfirmă premiera pregătită pentru luna următoare. Unica schimbare în acest sens ar fi locul debutului — Salonul Auto de la Los Angeles a fost anulat în acest an, iar astfel cei de la Audi vor fi nevoiţi să-şi dezvăluie creaţia în mediul online.
0
1,296
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!