Conducerea Audi e dispusă să menţină motoarele cu ardere internă încă câteva decenii

13 Octombrie 2020, 09:28
Denis Godorozea
Conducerea Audi este convinsă că motoarele cu ardere internă mai au încă viitor în industria auto, iar constructorul german e dispus să mai menţină unităţile de propulsie pe benzină şi motorină încă pentru cel puţin câteva decenii, asta chiar dacă gama motorizărilor ar urma să fie revizuită şi actualizată. Declaraţia aparţine lui Markus Duesmann, directorului departamentului de Cercetare şi Dezvoltare Audi.
Potrivit lui Duesmann, actualele propulsoare diesel sunt simţitor mai eficiente şi ecologice, însă oficialul admite că din cauza costurilor mult prea mari pentru adaptarea lor la normele ecologice tot mai drastice, acestea ar putea fi mai puţin atractive, atât pentru constructorii auto, cât şi pentru consumatorii finali. În acest context, şefia Audi este dispusă să avanseze în dezvoltarea motoarelor cu ardere internă atât timp cât va exista cerere. De menţionat, că păreri similare au fost enunţate mai devreme şi de şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la BMW, care a declarat că motoarele pe benzină vor avea loc în oferta bavarezilor încă vreo 30 de ani.
Fireşte, concomitent cu îmbunătăţirea motoarelor termice, Audi va avansa în segmentul electromobilelor, constructorul din Ingolstadt fiind în prezent printre liderii în segmentul premium în ceea ce ţine de tehnologiile electrificate. În următorii ani Audi va avea în gamă nu mai puţin de 20 modele 100% electrice, dar acestea nu sunt gata încă să substituie în totalitate motoarele termice.
1
2,005
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!