Mercedes-Maybach GLS beneficiază de o motorizare incipientă mild-hybrid cu benzinar de 3.0 litri

24 Noiembrie 2020, 16:28
Denis Godorozea
Vă amintiţi de motorizarea de 2.0 litri pe benzină lansată recent pentru actualul Gelandewagen în China? Germanii explicau atunci decizia de a diversifica gama motorizărilor cu dorinţa cumpărătorilor asiatici de a economisi pe taxele draconice impuse motoarelor mari. Ei bine, se pare că şi cei mai înstăriţi cetăţeni chinezi îşi doresc să economisească, or special pentru ei Mercedes-Maybach lansează o motorizare incipientă pentru SUV-ul de top GLS.
În momentul lansării, primul GLS din gama Maybach a fost disponibil doar în versiunea 600 cu benzinar biturbo V8 de 4.0 litri sub capotă. Acesta se oferă în tandem cu un sistem electric de 48V cu generator-starter, în cadrul sistemului mild-hybrid, şi dezvoltă un total de 557 CP şi 730 Nm. Noua variantă a primit indicele GLS 480 şi, la rândul ei, tot este un mild-hybrid, dar care utilizează un benzinar de 3.0 litri, cu 6 cilindri. Sistemul a fost preluat fără modificări consistente de la varianta de serie GLS 450 şi dezvoltă un total de 367 CP şi 500 Nm.
Comparativ cu varianta de top, însă, noua motorizare Maybach GLS este simţitor mai lentă — SUV-ul imens accelereză până la 100 km/h în 6.6 secunde (+1.7 secunde în raport cu GLS 600). În schimb, motorizarea permite stabilirea unui preţ de pornire mult mai atractiv pentru nava amiral — 204,000 euro pentru GLS 480 în raport cu 277,000 euro cât costă în China un GLS 600. Tot aici germanii menţionează că nu vor exista diferenţe vizibile dintre nivelele de echipare incluse standard pentru cele două motorizări.
0
1,298
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!