(VIDEO) Toate camioanele Volvo vor avea câte o motorizare electrică din 2021! Acestea vor fi disponibile în Europa

6 Noiembrie 2020, 09:16
Denis Godorozea
O adevărată revoluţie va avea loc anul viitor în industria camioanelor. Aparent ne-am obişnuit cu electrificarea masivă a segmentului autoturismelor, pe când electrificarea camioanelor trece mai puţin observată. Ei bine, un următor pas spre electrificarea completă va fi făcut de Volvo Trucks anul viitor — suedezii anunţă că toate camioanele din portofoliu vor fi disponibile cu câte cel puţin o motorizare 100% electrică.
De menţionat, că Volvo are în prezent mai multe modele electrice în gamă, oferite pe lângă cele clasice cu motoare cu combustie internă, însă nu toate au fost lansate oficial pe piaţă. Din 2021 toate modelele din gamă, inclusiv capul tractor Volvo FH şi modelele mai compacte FM şi FMX vor putea fi cumpărate în versiuni eco. Însă tirajul rezervat pentru anul viitor va fi limitat, urmând ca producţia de serie pentru toţi doritorii să înceapă din 2022.
Suedezii au dezvăluit şi caracteristicile celui mai mare camion din gama europeană, Volvo FH — acest camion în varianta electrică poate tracta greutăţi cu o masă totală de până la 44 tone având, în acelaşi timp, o autonomie maximă de 300 km. Volvo nu a specificat, însă, parametrii motoarelor electrice şi nici capacitatea bateriilor.
Compania anticipează că primele unităţi electrice vor fi angajate predominant în transportul urban de mărfuri şi servicii, însă cu o autonomie maximă de 300 km camioanele s-ar putea aventura, cel puţin teoretic, în livrări inter-urbane între oraşe apropiate, dar şi să beneficieze de infrastructura europeană dezvoltată şi să înainteze în alte ţări, de exemplu. Fireşte, o asemenea călătorie cu limită strictă de 300 km pare a fi anevoioasă la moment, dar suedezii pregătesc surprize în materie de autonomie pentru următorii ani.
0
1,782
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!