Tunerii germani de la Prior Design au pregătit Dacia Duster de offroad nemilos

29 Decembrie 2020, 17:40
Denis Godorozea
Atelierul german Prior Design a publicat imagini cu un proiect inedit pe baza Dacia Duster, cu care SUV-ul românesc se transformă într-un offroader isteţ, capabil să facă faţă provocărilor de apocalipsă. Totodată, se pare că germanii pregătesc şi un upgrade neverosimil pentru sistemul de propulsie, care să transforme acest proiect într-un adevărat bolid pentru teren accidentat.
În materie de design Duster 4x4 Offroad Widebody se distinge printr-un kit exterior generos, ce include bare de protecţie modificate, aripi şi praguri evazate, dar şi multiple incizii de aer. În partea frontală vedem o bară metalică cu troliu integrat, iar la posterior vedem un difuzor pe partea de jos a barei de protecţie cu două tobe de evacuare imense. Blocurile optice sunt protejate de scuturi metalice, iar pe plafon este instalat un fixator pentru bagaje şi roată de rezervă cu lumini LED integrate. Aspectul este completat de accentele de culoare roşie şi jante originale încălţate în anvelope de offroad BFGoodrich All-Terrain T/A.
Printre modificările tehnice se anunţă o suspensie fortificată cu o gardă la sol mărită cu 2 cm, dar fără informaţii mai exacte despre componentele înlocuite. Cea mai interesantă modificare va ţine de sistemul de propulsie, or cei de la Prior Design promit un sistem capabil să dezvolte aproximativ 400 CP. Cel mai probabil, tunerii vor propune instalarea unui motor nou sub capota Duster-ului, or pare inimaginabil ca o asemenea putere să fie stoarsă din motorul de serie a SUV-ului.
Mai multe informaţii vor fi dezvăluite anul viitor, mai aproape de lansarea comercială a pachetului. Tot atunci va fi anunţat şi preţul setului complet de modificări, care poate varia în funcţie de modificările solicitate. Cel puţin, elementele de tuning exterior vor fi disponibile în primele luni din 2021.
1
12,114
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!