Fără indicatoare de direcţie: noua Tesla Model S ar putea deveni visul celor prea ignoranţi să opereze cu ele

29 Ianuarie 2021, 10:54
Ilie Toma
Ieri vă anunţam despre noile Tesla Model S şi Model X, care au trecut printr-un facelift major, facelift care le-a adus şi un interior total redesenat. Cel mai controversat element în tot acest tablou era volanul pătrăţos, tăiat pe jumătate şi rămas doar cu spiţele şi partea inferioară, iar noi ne făceam griji cum ar putea cineva manevra rapid maşina în situaţii de urgenţă cu un asemenea volan. Dar se pare că asta era doar vârful iceberg-ului, pentru că noile modele Tesla ascund şi mai mult ciudăţenii, despre care mulţi se întreabă deja dacă sunt legale sau nu!
În primul rând maşina nu mai are indicator de direcţie. Deloc, nu mai există o manivelă de care să tragi ca să-i anunţi pe alţi participanţi la trafic despre intenţia ta de a vira sau a schimba banda. Îl replică, Elon Musk a anunţat aseară pe Twitter că noile modele Tesla vor aprinde singure indicatorul potrivit, pentru că vor intui intenţia celui de la volan de a vira, datorită datelor de navigaţie şi a inteligenţei artificiale. Şi ca să-i liniştească, în viziunea lui, pe critici, a anunţat că aceste operaţiuni ale maşinii pot fi supra comandate prin display-ul central, adică, dacă-ţi pare că maşina n-a aprins indicatorul la momentul potrivit sau deloc, poţi gestiona tu situaţia manual, printr-un buton pe dispay. Cât de repede vei putea face asta şi câţi vor ajunge s-o facă — e o întrebare de milioane.
De asemenea, mulţi îşi exprimă îngrijorarea că această formulă de indicatoare ar putea fi contestată în unele ţări ca fiind în afara legii. Cert e că noul model Tesla ar putea devenit visul celor ignoranţi în trafic ca să opereze cu aceste indicatoare. Acum vor avea maşina ce le va oferi scuza perfectă!
0
3,550
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!