Epopeea primului automobil Apple: şeful Nissan se declară interesat de un parteneriat cu gigantul american

10 Februarie 2021, 15:29
Denis Godorozea
Soarta primului electromobil Apple şi planurile companiei de a se lansa în segmentul electromobilelor sunt încă incerte. După o lungă perioadă de lipsă de informaţii, zvonurile despre aşa-numitul proiect iCar au reapărut în presă şi mediul online la sfârşitul anului trecut. Cele mai recente informaţii arătau că Apple a atras ingineri iscusiţi din companii precum Porsche pentru derularea proiectului şi ar urma să coopereze cu concernul Hyundai pentru producţia propriului model la uzinele coreenilor din SUA.
De curând presa occidentală a scris că negocierile dintre Apple şi Hyundai au eşuat, însă aceste informaţii au la bază declaraţiile oficialilor concernului coreean, care au negat însăşi existenţa unui asemenea dialog dintre cele două companii. La rândul lor, americanii păstrează tăcerea, dar se pare că proiectul iCar se află, totuşi pe masa şefilor Apple, or reacţii şi oferte de cooperare se fac auzite tot mai des. Mai nou, de o posibilă cooperare cu gigantul american s-a arătat interesat şeful Nissan, Makoto Uchida, în cadrul unei conferinţe, însă acesta nu a oferit detalii exacte şi nu a precizat dacă Apple a venit sau nu cu vreo ofertă în adresa companiei japoneze.
După încheierea negocierilor cu Hyundai, Apple caută sprijin în rândurile producătorilor niponi de automobile, potrivit appleinsider, iar la ora actuală americanii poartă convorbiri preliminare cu cel puţin 6 companii. Printre ele, însă, cei mai potriviţi parteneri pentru Apple ar fi Toyota şi Nissan, ca fiind cei care au cele mai multe uzine de producţie. Mai mult ca atât, în contextul în care Nissan a demarat un amplu plan de reorganizare a companiei, urmând să revizuiască gama de modele, liniile pustii de producţie ar fi atractive pentru Apple.
0
1,329
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!