La doar câteva zile după EQS, Mercedes-Benz va prezenta un nou electromobil. Detalii despre EQB

16 Aprilie 2021, 17:01
Denis Godorozea
Mercedes-Benz va completa în scurt timp gama electromobilelor cu cel de-al treilea SUV. Este vorba despre modelul EQB, ce se va situa într-un segment de mijloc între EQA şi EQC, stilistic fiind apropiat de varianta cu motoare termice GLB. Premiera mondială va avea loc în doar câteva zile de la debutul mondial al lui EQS, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, duminica viitoare.
În comunicatul dedicat viitoarei premiere Mercedes-Benz a publicat o primă imagine teaser ce prefaţează semnăturile LED ale luminilor de zi frontale şi silueta crossover-ului electric. Cum şi se anticipa, caroseria noului EQB va fi aproape identică cu cea a lui GLB, cu excepţia elementelor de decor şi fasciei frontale. Precum şi în cazul tandemului GLA/EQA, varianta electrică a crossover-ului va avea un scut modificat frontal în loc de calandru şi blocuri optice modificate, dar şi câte un element LED orizontal în faţă şi spate pentru luminile de întâmpinare. Ei bine, ca şi formă acestea, cel mai probabil, vor fi ochite de la EQA.
Din punct de vedere tehnic EQB va fi foarte apropiat de crossover-ul mai compact EQA, având la bază aceeaşi platformă EVA II. Similare vor fi şi motoarele electrice, însă datorită dimensiunilor mai mari, potrivit informaţiilor neconfirmate deocamdată, EQB va putea lua la bord baterii cu capacităţi sporite, ceea ce ar promite şi autonomii mai generoase în raport cu crossover-ul mai compact. Totodată, acesta va fi şi cel mai practic SUV electric din gamă, capabil să ofere până la 7 locuri la bord sau volum util de până la 1,700 litri pentru bagaje, cu scaunele rabatate.
Premiera publică este programată pentru 18 aprilie la Shanghai, urmând ca în scurt timp crossover-ul să fie lansat oficial pe piaţa din China. Ulterior, până la finalul acestui an EQB va ajunge şi în showroom-urile Mercedes-Benz din Europa.
0
2,897
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!