BMW anunţă un recall pentru Toyota Supra în America de Nord, pentru că Supra are substrat tehnic de BMW

13 August 2021, 11:35
Redacţia PiataAuto.md
Faptul că noua Toyota Supra e construită pe platforma lui BMW Z4 nu mai e un secret pentru nimeni, iar acest parteneriat între cei doi producători a făcut posibilă producţia atât a modelului Toyota, cât şi a celui de la BMW, care risca să nu mai aibă o nouă generaţie din cauza nişei restrânse în care e prezent. Aşa că noua Toyota Supra diferă doar la design, întreg substratul tehnic, de la suspensie până la motoare, fiind de BMW.
Iar asta a dus la o situaţie neobişnuită acum, când oficialii de la NHTSA au identificat o problemă de soft la unele motorizări de pe BMW Z4 şi au solicitat germanilor să facă un recall pentru un update de soft. Problema e că din cauza acelei erori de soft, în cazuri foarte rare la pornire motorul ar putea să nu presurizeze suficient sistemul de frânare, iar asta ar putea determina o forţă de apăsare mult mai mare a pedalei pentru a frâna maşina în siguranţă.
În fine, BMW a dispus recall-ul pentru mai multe modele din gama sa, cu indicele 40i, inclusiv Z4. Iar pe lângă asta a anunţat şi un recall peste 13,014 de exemplare Toyota Supra, adică o mare parte din cele vândute în America de Nord până acum, or, Supra s-a lansat iniţial doar cu motorul 40i sub capota sa. Proprietarii automobilelor vizaţi urmează a fi notificaţi de BMW până la 1 octombrie, dar nu se cunoaşte dacă aceştia vor fi invitaţi în service-urile Toyota sau în cele ale BMW.
0
3,252
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!