(VIDEO) Cum are loc transformarea unui nou Mercedes-Benz Sprinter într-un van de offroad şi expediţii în SUA

5 August 2021, 15:32
Redacţia PiataAuto.md
Încă de pe vremea modelelor T1 şi apoi ale Sprinterelor, microbuzele Mercedes-Benz au fost adorate de expediţionişti. Cu o construcţie simplă şi fiabilă, dar totodată practică, ele se puteau modifica relativ uşor, lăsând mult lor pentru creativitate şi funcţionalităţi necesare în fiecare zi. Noul Sprinter, după o perioadă de reticenţă, pare a fi în sfârşit adoptat de cele mai iscusite ateliere de modificări. Despre un asemenea atelier din SUA şi modificările făcute de el vom vorbi azi.
Ziceam că noul Sprinter a trezit suspiciuni la început, şi asta pentru că a fost primul model care a debutat nu doar cu tracţiune spate şi integrală, ca de obicei, ci şi cu tracţiune faţă. Pe lângă asta, primii clienţi care au cumpărat versiuni mai bugetare s-au cam plâns că nu mai e acelaşi Sprinter legendar. Însă atelierele de personalizări au rezolvat dilema sfătuindu-şi clienţii să opteze doar pentru versiunile cu motorizări de top şi tracţiune spate sau integrală.
Atelierul Van Compass din SUA e unul mic ca şi dimensiune a afacerii, dar e foarte apreciat în a avea mecanici iscusiţi, specializaţi în transformări îndrăzneţe ale van-urilor în nişte adevărate vehicule de offroad. Tot ei au fost printre primii care au început a modifica noua generaţie de Mercedes-Benz Sprinter.
În video-ul de mai jos, autorul unui canal de YouTube dedicat aventurilor şi vieţei de van şi-a dus noul său Mercedes-Benz Sprinter 4x4 standard la atelier, pentru modificări, iar misiunea era să i se confere capacităţi de offroad cu durabilitatea necesară unei maşini de expediţii. La interior maşina avea deja modificări anterioare, făcute de el. Desigur, elementele esenţiale la care s-a lucrat au fost la suspensie — kit-uri de înălţare în faţă, cu pregătirea spaţiului pentru anvelope mai mari de offroad, foi adiţionare de arcuri la suspensia spate. Sprinter a primit şi noi amortizoare specializate de offroad, cu rigiditate ajustabilă manual.
De asemenea, cei de la atelier au ţinut să instaleze elemente de protecţie la diferenţialul spate, menţionând că el a fost proiectat de germani într-un mod foarte vulnerabil, dacă ajungi să îl atingi de vreo piatră în offroad. Desigur, s-au instalat elemente similare de protecţie şi la motor şi la diferenţialul dintre axe.
Iar la final s-au instalat şi jante cu anvelope specializate de offroad, pentru ca Sprinterul modificat să aibă şi aderenţa corespunzătoare pentru aventuri.
Iar după modificarea făcută, Sprinterul de care vorbim azi chiar e folosit în fiecare zi pentru expediţii şi offroad. De fapt, îi serveşte drept casă pe roţi proprietarului său, care trăieşte şi călătoreşte la bordul lui.
Vezi în video-ul de mai jos întreaga operaţiune de modificare, iar la final proprietarul Sprinterului iese şi în offroad pentru mici demonstraţii ale noilor capacităţi de offroad pe care le-a obţinut camioneta sa în urma modificărilor.
0
2,184
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!