(VIDEO) Cum merge prima generaţie de Mercedes Sprinter, fostă ambulanţă şi actual camper van, pe o autostradă fără limită din Germania

21 Septembrie 2021, 19:08
Redacţia PiataAuto.md
După ce acum câteva zile publicam încercarea unui Mercedes-Benz Sprinter de nouă generaţie, cu tracţiune faţă şi motorizare mai modestă de a atinge viteza sa maximă pe o autostradă fără limită de viteză în Germania, mai mulţi dintre voi, dragă comunitate, care conduceţi Sprinter-uri prin Germania, aţi publicat video-uri scurte în comentarii. Într-atât de multe, încât părea că acele comentarii s-au transformat într-un challenge intrigant. Şi trebuie să recunoaştem, probabil tuturor ne-a fost interesant să vedem diverse versiuni şi generaţii cât de bine şi de rapid pod alerga, chiar şi atunci când sunt încărcate. Iată că un alt german a filmat un video de răspuns, doar că el a pus la treabă prima generaţie de Sprinter, într-un din cele mai grele ipostaze posibile.
E un Sprinter 413 CDI, din 2003, care a fost ambulanţă atunci când a fost cumpărată de nouă, iar ulterior a fost cumpărată de un pasionat şi transformată în camper van, adică un soi de casă de vacanţă. Iar astea înseamnă că acest Sprinter are multe sute de kilograme pe care transportă în permanenţă cu el.

Motorul său, apropo, e un diesel cu numele de cod OM611, de 2,148 cm cubi, care dezvoltă 129 CP şi 300 Nm. Nu era cel mai puternic motor disponibil pentru Sprinter, era ceva mediu superior mai degrabă. Şi apoi, exemplarul care aleargă acum pe autobahn are aproape 20 de ani şi peste 250,000 km parcurşi. Mulţi vor spune că sunt puţini şi aşa e, iar explicaţia vine din faptul că a fost ambulanţă.
Ei bine, cât crezi că a reuşit să atingă pe autostradă un asemenea Mercedes-Benz Sprinter clasic? Nu foarte mult, cam 130 km/h. Dar, la forma sa rectangulară şi la greutatea pe care o are în spate, şi asta e o viteză demnă. Iar dincolo de toate, putem observa că ţinuta de drum e una excelentă chiar şi la viteză maximă, chiar şi la anii pe care-i are acest exemplar. Şi apoi, van-ul pare să stea foarte bine şi la izolarea fonică.

Deci, care e un Sprinter mai bun şi mai consistent — prima generaţie, cea clasică, sau cea actuală, nouă, cu tracţiune faţă, ca-n video-ul anterior?
0
3,194
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!