Administraţia de Stat a Drumurilor din Moldova spune că în acest an va plomba gropi şi iarna şi îndeamnă şoferii să raporteze problemele

17 Ianuarie 2022, 09:27
Redacţia PiataAuto.md
Odată cu topirea primelor zăpezi, pe drumurile din Moldova au apărut şi noi gropi, care creează noi pericole pe trasee. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) anunţă, însă, că în acest an va plomba drumurile şi pe timp de iarnă, folosind mixtură asfaltică pregătită la rece, care poate fi folosită şi la temperaturi reci.
Asemenea soluţii mai erau folosite periodic şi în anii anterior, însă în acest an ASD pare să acţioneze mai preventiv, menţionând că înlăturarea gropilor e prioritară pentru siguranţa în trafic. Astfel, cel de la ASD menţionează că la una din societăţile responsabile sunt stocate cantităţi mari de asemenea mixtură, putându-se interveni în plombarea gropilor.
Totuşi, din imagini procedura de plombare prin asemenea metodă nu pare foarte progresistă, ea fiind descărcată direct din saci de plastic, apoi încălzită cu un furtun cu gaz şi flacără de genul celor folosite în gospodăriile de la sat pentru cu totul alte scopuri. La final, se trece cu un compactor mic pentru aplatizarea asfaltului rece aplicat.
ASD îndeamnă şoferii din Moldova să semnaleze situaţiile excepţionale de apariţie a gropilor pe drumurile naţionale, publicând o listă de telefoane ale ASD, care operează în regim non-stop şi pot fi apelate la orice oră: 022-225-530, 022-748-961, 060-477-117.
0
1,306
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!