Marca chinezească Geely se va lansa în Moldova

18 Februarie 2022, 16:20
Redacţia PiataAuto.md
Marca chinezească Geely, care deţine de mai bine de un deceniu şi marca suedeză Volvo, se va lansa în Republica Moldova în primăvara acestui an. Geely a mai fost prezentă în Moldova în alte două încercări anterioare, din timpurile când modelele acestei companii erau de o cu totul altă calitate şi prezenţă.
În ultimii ani, însă, Geely şi-a actualizat semnificativ gama de modele atât în China, cât şi la nivel global. Achiziţia Volvo în 2010 i-a oferit un flux imens de know-how şi acces la resurse preţioase de R&D şi design, dar totodată şi marca suedeză a avut de profitat de pe urma grupului chinezesc, ea reuşind să-şi formeze o identitate proprie fără limitări excesive din partea proprietarilor din China. În prezent, modelele mărcii Geely au o alură mult mai apropiată de un nivel ce vrea să muşte din premium, pe cât este posibil acest lucru pentru un producător din China.
De asemenea, Geely şi-a fortificat în ultimii ani prezenţa în Ucraina, Belarus şi Rusia, dar şi alte ţări din regiune. O perioadă, exemplarele Geely erau asamblate în Ucraina la fabrica Kraz şi în Rusia la o fabrică ce efectua doar asamblarea finală. Ulterior însă, marca plecat din Ucraina, iar în Belarus a fost construită o fabrică imensă într-un parteneriat local cu BelAZ, adică producătorul acelor camioane miniere imense pe care le ştim cu toţii. Noua fabrică, situată în Borisov, este în prezent cea mai mare din această ţară şi asamblează modele Geely pentru Belarus, Rusia şi alte ţări din regiune.
Foto: Primele exemplare Geely Atlas, produse la fabrica din Belarus

I-am întrebat pe reprezentanţii Geely din Moldova, dacă viitoarele modele Geely importate în Moldova vor venit din Belarus sau China, şi ni s-au spus că acestea ar urma să vină exclusiv din China. În prezent, marca deţine un portofoliu uriaş de modele la nivel global, inclusiv un număr mare de SUV-uri, însă multe dintre acestea sunt dublate au dispersate diferit în funcţie de regiune.
0
4,076
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!