(VIDEO) Cum arăta în Japonia anului 1992 un duel între BMW M5, Mercedes 500E, Nissan Skyline, Toyota Mark II şi Aristo

1 Februarie 2022, 12:24
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori, în cazul maşinilor de colecţie păstrate superb în Japonia, spunem că cei de acolo erau deosebit de pasionaţi de modele Mercedes şi BMW, unii alegând să le cumpere în forma lor originală, cu volan pe stânga, pentru a le exploata limitat şi a le ţine ca nişte bijuterii. Şi adevărul e că în Japonia anilor 90 a existat o admiraţie profundă pentru aceste modele cu inginerie admirabilă, dar totodată exista şi o intrigă mare faţă de o concurenţă a producătorilor niponi cu aceste modele, în special la capitolul versiunilor performante.
În Japonia, însă, multă vreme a existat un soi de acord nescris între producători în care aceştia-şi limitau puterea maşinilor până la 280 CP, uneori cu o variaţie de maxim 20 CP, pentru că se considera că puterile mai mare devin deja prea periculoase. Pe acest fundal, modelele germane de înaltă performanţă, cu puteri de peste 300 CP păreau şi mai magnifice pentru colecţionarii locali niponi.
Video-ul de mai jos, găsit şi sugerat de unul din vizitatorii noştri fideli, e tocmai din acei ani de aur şi pentru maşinile germane, şi pentru cele japoneze. E filmat de o emisiune auto din Japonia anului 1992, iar în 1992 se aflau în producţie curentă şi legendarul Mercedes 500E W124, şi BMW M5 E34, dar şi câteva modele legendare nipone, precum Nissan Skyline, Toyota Mark II sau Toyota Aristo. Anume toate aceste 5 modele au şi fost puse într-un duel direct, pe un circuit!
Japonezii au indicat atunci şi performanţe şi greutăţile exacte ale maşinilor de pe circuit. Mercedes scotea 330 CP din motorul său V8, iar maşina cântărea 1,700 kg. BMW scotea 315 CP din propulsorul cu 6 cilindri în linie, iar greutatea era de 1,710 kg. Toyota Aristo avea un motor cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, care scotea 280 CP, iar maşina cântărea 1,680 kg. Cealaltă Toyota, Mark II, avea un motor de 2.5 litri, tot în 6 cilindri, din care scotea tot 280 CP, iar maşina cântărea doar 1,540 kg. Şi, în fine, Nissan Skyline avea un motor de 2.6 litri în 6 cilindri, din care scotea 220 CP, iar greutatea bolidului era de doar 1,480 kg. Deci, raporturi interesante dintre putere şi greutate, care fac un duel dintre aceste maşini şi mai intrigant.
Vezi mai jos acest frumos duel între modele legendare din Japonia anului 1992. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în engleză sau altă limbă dorită.
0
7,616
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!