(VIDEO) Duel între o Volga GAZ-24 de 700 CP şi un Dodge Challenger Hellcat în Rusia

4 Februarie 2022, 14:18
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile scriam despre o Volga absolut specială din Rusia, modificată până în cel mai mic detaliu, cu costuri ce au depăşit 100 mi euro, dar care au adus maşina până la o putere de 700 CP şi o viteză maximă de peste 270 km/h! Tot atunci menţionasem şi un duel anterior, pe care această Volga îl avusese cu un Dodge Challenger Hellcat şi în care reuşise şi să învingă. Totul părea însă, prea neverosimil, mai ales la partea cu duelul cu un muscle-car american. Aşa că azi vorbim exact despre el, acel duel, în care Volga a atins şi 270 la oră.
E vorba de un duel în câteva etape, deci, care a avut loc pe un circuit închis, unde maşinile au putut ridica viteze maxime. Volga are sub capotă un motor japonez turboaspirat, de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie. E vorba de legendarul 2JZ-GTE. Pe de altă parte, Dodge a venit în ipostaza sa de serie, şi aşa una suficient de excentrică. Fiind versiunea Hellcat, e şi cea mai puternică ediţie a lui Challenger, cu un V8 supraalimentat de 6.2 litri, care scotea 717 CP! Motorul e cuplat la o cutie automată.
Aşadar, ambele maşini au puteri comparabile, dar Dodge-ul e simţitor mai greu. În acelaşi timp, Dodge-ul are o cutie automată modernă, în timp ce Volga are una manuală şi apoi şi aerodinamica o predispune la pierderi mai mari. Dar duelul a adus surprize mari.
În primul rând Volga a învins din start, datorită calităţii lui Dodge pe care o adorăm cu toţii, de a topi anvelope la apăsările de acceleraţii. Apoi un furtun de răcire a motorului lui Dodge s-a rupt şi maşina a trebuit reparată direct pe circuit. După care Challenger şi-a apărat onoarea, dar de fiecare dat rezultat putea fi altul, depinzând foarte mult de cât de multă aderenţă se reuşea la start. Dar toate împreună au făcut o competiţie frumoasă între cele două maşini legendare în felul său, una modificată de un proprietar care nu s-a mai putut opri, şi alta modificată de ingineri de uzină, care au creat o bijuterie.

Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
7,359
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!