(VIDEO) Un camion modern Tatra Phoenix 8x8 a fost transformat în apartament pe roţi în Australia, pentru a călători în jurul lumii

15 Februarie 2022, 16:27
Redacţia PiataAuto.md
Pentru că sunt atât de impresionante şi deosebite în conceptul lor, am vorbit mai des în ultima perioadă despre camioanele Tatra, atât din cele clasice, cât şi din cele moderne. Dar camionul Tatra de azi e unul din cele mai moderne şi totodată în el s-a investit şi o sumă uriaşă pe deasupra, pentru a-l transforma într-un adevărat apartament pe roţi, cu care proprietarul său se gândeşte să facă înconjurul lumii! E un Tatra Phoenix 8x8, construit de curând în Australia, iar camionul cu tot cu modificări a costat aproape 1 milion de dolari australieni, echivalentul a peste 600,000 euro.
Australia a îndrăgit camioanele Tatra în ultimul timp, acolo existând un distribuitor naţional foarte activ, iar camioanele cehe cu capacităţi sporite în offroad se dovedesc a fi exact pe gustul australienilor, care au condiţii de exploatare dificile în ţara lor. Aşa că nu e de mirare că cel mai scump şi mai capabil camion de expediţii construit de compania Offroad RVs din Calounda, Queensland, are la bază tot o Tatra. După cum a anunţat şeful companiei, Brian Ward, construcţia camionului modificat a sfârşit în decembrie 2021, iar în ianuarie 2022 acesta a fost înmânat clientului său, care planifică să facă înconjurul lumii pe o durată de 10 ani cu acest camion!
Şi pentru că în acest camion proprietarul va trăi 10 ani de acum încolo, totul a fost făcut la superlativ, cu buget generos. Camionul are un dormitor confortabil la bord, o bucătărie complet echipată, cu maşină de spălat vase, maşină de spălat haine, chiuvetă, frigider cu volum de 300 litri şi chiar cuptor adevărat pentru gătit! La bord există sistem de aer condiţionat şi o rezervă uriaşă de apă, de 800 litri!
Proprietarul acestui camion a ţinut foarte mult la confortul şi igiena în călătorie, aşa că apartamentul de la bord are o cameră de duş uriaşă, de 1.30 metri pe 2.40 metri, deci 3.12 metri pătraţi doar pentru duş!
Fireşte, camionul are generator suplimentar, dar are şi panouri fotovoltaice pe acoperiş, de 3.1 kW. În spate e prevăzut să poarte o motocicletă BMW 1800 GS, pe care proprietarul o va transporta în jurul lumii cu el. Pentru situaţii de teren dificil au fost montate troliuri uriaşe, care au o capacitate totală de tractare de 100 tone. Camionul propriu-zis, însă, cântăreşte doar 16 tone cu tot ce are la bord, având masa totală admisă la 44 tone, greutate pe care nu o atinge niciodată în această formulă. Camionul ceh e propulsat de un motor Paccar de 540 CP, cuplat la o cutie automată Allison, are suspensie pneumatică şi o formulă de tracţiune de 8x8.
Brian, şeful atelierului care a construit acest Tatra de expediţie, a declarat că-i place atât de mult rezultatul livrat clientului, încă şi-a cumpărat şi el un Tatra Phoenix 8x8 identic şi-l va transforma într-un apartament pe roţi similar, cu mici adaptări după preferinţele proprii.
Vezi mai jos şi un video cu o primă ieşire în teren accidentat a camionului, în Australia. După cum zic australienii, suspensia superbă a acestei Tatra îi permite să abordeze orice denivelări, iar pe offroad ceva mai îngăduitor poate rula cu până la 100 km/h, păstrând totodată un confort superb la interior.
0
19,698
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!