Acesta e un E-Class modificat temeinic de Brabus, cu motor de 4.5 litri şi capabil să atingă 330 km/h

7 Martie 2022, 13:38
Redacţia PiataAuto.md
Brabus a anunţat azi versiunea din anul 2022 a ipostazei sale modificate de Mercedes-AMG E 63S. Şi a modificat-o mai mult ca oricând, schimbând chiar şi cilindreea motorul V8 de AMG de sub capotă, de la 4.0 litri la 4.5 litri!
În rezultatul modificării cam tuturor componentelor interne ale motorului, acestea fiind înlocuite cu altele ranforsate, puterea a crescut la 900 CP, iar cuplul — până la 1,250 rpm. De fapt, cuplul e atât de mare, încât cutia de viteze de AMG nu mai rezistă, aşa că inginerii Brabus l-au limitat la 1,050 Nm.
În rezultat, noul E-Class cu 900 CP de la Brabus, numit Brabus 900 E63, poate accelera de la 0 la 100 km/h în. numai 2.8 secunde! Peste 23.9 secunde de la start, E-Class-ul atinge viteza de 300 km/h, ajungând ulterior la o viteză maximă de 330 km/h. Şi nu, nu e viteza maximă la care reuşeşte motorul să împingă maşina, pentru că V8-ul ar putea şi mai mult, dar inginerii Brabus au limitat-o electronic la 330 km/h pentru a proteja anvelopele, or, altfel ar fi fost nevoie de anvelope de tipul celor instalate pe Bugatti.
Maşina vine echipată standard cu suspensie pneumatică, cei de la Brabus reducându-i valoarea implicită a gărzii la sol. E-Class-ul a beneficiat şi de un set nou de jante, dar şi de la mai multe elemente noi de design. Şi pentru a nu-ţi face griji dacă motorul va rezista la o asemenea putere, maşinile vin cu obişnuita garanţie de la Brabus, de 2 ani sau 100,000 km.
Preţul nu e anunţat, dar maşina asta vine să joace într-o ligă în care cifrele sunt întotdeauna uriaşe. Mult mai fascinant e faptul că în ultimul timp cei de la Brabus recurg la modificări tot mai consistente la nivel de inginerie ale maşinilor şi nu se mai limitează la un simplu chip tuning, cum o fac cele mai multe ateliere în zilele noastre. Şi, în rezultat, noul E-Class AMG semnat de Brabus e într-atât de rapid, încât a intrat deja în liga hypercar-urilor.
0
2,153
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!