Benzina se scumpeşte cu 1 leu, iar motorina cu aproape 2 lei de mâine în Moldova

9 Martie 2022, 12:27
Redacţia PiataAuto.md
ANRE tocmai a publicat noile preţuri plafon, valabile pentru ziua de mâine la staţiile de alimentare cu combustibil din Moldova. Conform acestora, preţurile de mâine vor fi cu 1 leu mai mari la benzină decât cele de azi şi cu aproape 2 lei mai mari la motorină, în contextul perturbaţiilor de pe piaţa energetică internaţională, ca urmare a războiului din Ucraina şi sancţiunilor.
Astfel, 1 litru de benzină 95 va costa 26.68 lei, cu 0.99 lei mai mult decât azi. Preţul maxim al motorinei va fi de 25.02 lei, cu 1.91 lei mai mult decât azi. Raportate în euro, la cursul BNM de azi, pentru la benzină constituie 1.34 euro per litru, iar pentru motorină — 1.26 euro per litru.
E important să menţionăm, că pe piaţa internaţională azi, în momentul publicării acestui articol, se manifestă o stabilizare a preţurilor, cotaţia Brent fiind chiar în scădere cu 2.48% (la ora redactării). De asemenea, guvernul SUA a iniţiat discuţii cu Venezuela despre posibilitatea ca această ţară să sporească esenţial volumele de producţie, pentru a acoperi cel puţin parţial perturbările de livrări din Rusia.
0
19,855
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!