Kia EV6 a devenit automobilul anului în Europa, în acest an toate modelele finaliste fiind electrice

1 Martie 2022, 11:46
Redacţia PiataAuto.md
Într-un context european în care asta contează mai puţin ca niciodată, organizatorii Car of The Year au anunţat ieri învingătorul din acest an la Geneva. Kia EV6 e modelul care a primit titlul, devansând multe alte modele electrice cu care a concurat în finală.
De fapt, în acest an din lista scurtă de 7 modele care se luptau pentru final, 6 erau pur electrice, doar Peugeot 308 având propulsie tradiţională. Celelalte 6, toate cu propulsie electrică, erau Renault Megane E-Tech, Ford Mustang Mach-E, Skoda Enyaq IV, Hyundai Ioniq 5 şi Cupra Born. Ulterior, favoriţii au devenit modelele celor de la Renault, Kia şi Hyundai.
Ieri dimineaţă, organizatorii Car of the Year au anunţat că Rusia a fost exclusă din procesul deciziilor concursului. Asta nu înseamnă excluderea unor modele participante, ci a jurnaliştilor auto din Rusia, care erau incluşi în juriul internaţional, format din jurnalişti din majoritatea ţărilor de pe continentul european. Organizatorii au anunţat că punctele oferite de cei din Rusia nu vor fi luate în calcul.

Tot ieri, după amiază, a fost anunţat şi câştigătorul final, Kia EV6, cu 279 puncte. De această dată diferenţa dintre lider şi următorii doi clasaţi a fost mai mică — Renault a avut 265 puncte, iar Hyundai — 261 puncte. Maşina coreenilor a fost apreciată pentru suma sa de calităţi, cum ar fi confortul, senzaţiile de condus, autonomia mare şi viteza de încărcare. Chiar dacă e construită pe aceeaşi platformă cu Hyundai Ioniq 5, juriul a apreciat că ruliul caroseriei e mai mic, iar plăcerea de condus — mai mare.
Anunţarea rezultatelor de ieri a avut loc la Geneva, în halele unde cândva avea loc salonul auto de la Geneva, eveniment care nu mai are loc deja al 3-lea an consecutiv.
0
1,785
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!