Trei customizeri de motociclete din Canada s-au întrecut în a crea cel mai creativ BMW R18

15 Aprilie 2022, 14:34
Redacţia PiataAuto.md
Actualul BMW R18 e una din cele mai apreciate motociclete de călătorii lungi pe asfalt din lume, dar totodată e o motocicletă apreciată de pasionaţi de modele clasice, cu aspect atemporal, motoare boxer mari şi răcite cu aer, care se conduc cu o savoare desăvârşită. De la lansarea sa, modelul e unul din preferatele de customizer-ii din toată lumea, iar acum însăşi cei de la BMW Motorrad au conceput un soi de competiţie între trei cei mai talentaţi canadieni din această meserie. Şi rezultatul a fost formidabil, pentru că altfel nu putea fi.
Cei trei maeştri sunt Jay Donovan, Konquer Motorcycles şi Augment Motorworks. Toţi trei au primit câte un BMW R18 nou, drept bază pentru o lucrare specială, singura cerinţă fiind ca motocicletele finale să fie funcţionale şi legale pentru drumurile publice. Iar acum cei trei şi-au arătat şi rezultatul muncii lor.
Jay Donovan a creat un R18 numit Future Cafe. Acesta e redirecţionat eşapamentul pe deasupra, deasupra chiulaselor, apoi direct spre spate, eşapamentul sfârşind sub şa. Rezervorul a fost reconceput integral, secţiunea superioară a cadrului — la fel. Au fost scurtate şi aripile faţă şi spate. Elemente din aluminiu polisat contrastează cu altele vopsite în negru mat.
Deci, practic, Jay a creat un soi de cafe racer uriaş, cu proporţii super îndrăzneţe şi o furcă ce aminteşte oricum de un cruiser.
Augment Motorworks a creat un R18 Tattooed Chopper, adică un chopper tatuat, cum ar veni. Tatuajele s-au regăsit pe rezervor, dar şi pe piesele de lângă şa. Şaua a fost înlocuită cu una de tip clasic, similară celor de la biciclete şi motocicletele de demult. S-a modificat şi eşapamentul, şi ghidonul, s-a renunţat la aripa spate în totalitate.
Cea de-a treia motocicletă, creată de Konquer Motorcycles, e un R18 Diamond Custom şi vine într-un stil de dragster, cu accente proeminente de bronz metalic.
Chiulasele motorului au fost modificate, a fost schimbat întregul sistem de eşapament, s-au făcut schimbări importante şi la furcă, ghidon şi far, iar aspectul final al motocicletei e unul cât se poate de plin de efect.
Acum, cele trei motociclete vor călători prin Canada pentru a fi expuse în cluburile de motociclişti şi a stimula pasiunea pentru BMW R18 şi tot ce ai putea face mai mult din el cu ajutorul unor ateliere şi oameni talentaţi. Practic, BMW vrea să-şi pună în accent propriul model, dar demonstrează şi o susţinere rară pentru pornirile pasionaţilor de a tăia şi modifica munca uzinei, creând ceva care să le placă în întregime sufletului. Pentru că pasiunea pentru asemenea motociclete trebuie să fie una completă.
Şi, apropo, în Moldova avem un customizer de motociclete foarte special. Noi i-am vizitat atelierul de la parterul casei sale de lângă Chişinău şi am realizat de curând un reportaj video cu el, pe care, dacă nu l-au văzut încă, te invităm să-l vezi neapărat.
0
2,428
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!