(VIDEO) Cu calm şi control, un şofer de BMW reuşeşte să evite un accident la 155 km/h pe Nurburgring

5 Mai 2022, 13:58
Redacţia PiataAuto.md
Nurburgring e renumit pentru numărul uriaş de accidente, care se produc pe el cu o regularitate excepţională, alimentată de faptul că circuitul e deschis publicului în cea mai mare parte a timpului, pe el putând alerga aproape orice îşi doreşte şi plăteşte taxa pentru această distracţie. Aşa că aici poţi vedea aproape orice vehicule, de la autobuze şi maşini clasice, până la supercar-uri sau orice alte modele mai performante. Ei bine, un şofer de BMW a fost de curând la un pas de a completa statistica accidentelor de pe Nurburgring.
Doar că de această dată scenariul a început tipic, însă a decurs fascinant de frumos. După ce într-un viraj BMW-ul şi-a pierdut aderenţa şi a ieşit spre acostament cu puntea spate, şoferul acelui E92 a avut o reacţie exemplar de calmă, fără rotiri bruşte de volan, fără frânări excesive, reuşind să menţină maşina pe o traiectorie de derapaj controlat şi s-o scoată lin, doar cu dozările pedalei de acceleraţie, înapoi pe traiectoria corectă a circuitului. Practic, după ce a frânat iniţial şi a văzut că pierde aderenţa punţii spate, şoferul a reuşit să-şi păstreze calmul şi să acţioneze în direcţia restabilirii controlului maşinii prin direcţie şi dozarea acceleraţiei. Şi totul s-a întâmplat la o viteză de 155 km/h, după cum menţionează şoferul maşinii din spate, camera de bord a căruia şi filmat întregul moment.
Şi pentru că şi autorul filmării conducea tot un BMW, acesta nu şi-a ascuns admiraţia faţă de celălalt şofer de BMW şi abilităţile de condus ale acestuia. Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.
0
17,454
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!