(VIDEO) BMW a arătat lumii garajul secret M, cu prototipuri care n-au fost arătate public niciodată

14 Iunie 2022, 13:02
Redacţia PiataAuto.md
Divizia BMW M marchează 50 de ani de istorie în acest an, iar în cazul celor de la BMW ea are o conotaţie mult mai mare în întreaga istorie a mărcii. Pentru că BMW M a pornit din însăşi interiorul BMW, nefiind vreun atelier separat, cumpărat şi încorporat ulterior, cum a fost AMG la Mercedes. Iar istoria BMW M pare să conţină încă foarte multe lucruri care au rămas nespuse lumii întregi şi despre care ştiau doar angajaţii mărcii germane.
Acum, BMW a făcut o excepţie şi a arătat lumii o parte din garajul secret M, aşa cum îl numeşte. E un garaj unde se conţin mai multe prototipuri BMW M CSL, dar şi alte maşini care au rămas încă acoperite, semn că va urma şi o continuare. Chiar şi aşa, au fost scoase la lumina zilei maşini superbe, despre existenţa cărora aflăm abia acum!
Printre ele se numără un BMW M3 CSL din seria E46, cu motor imens V8 sub capotă, care sună absolut fenomenal.
Sau un BMW M5 E60 cu motor V10, cu un sunet de-a dreptul de motorsport şi o cutie experimentală cu dublu ambreiaj, de la Getrag şi un acoperiş de carbon, mai uşor, în stil CSL. Din păcate, un M5 E60 CSL nu a mai ajuns a fi produs vreodată.
Din aceeaşi perioadă a existat şi un prototip de CSL bazat pe M6 cu acelaşi motor V10. Această maşină avea şi perfecţionări aerodinamice active.
Într-un cuvânt, creaţii fascinante ale inginerilor diviziei M, care, văzute azi, trezesc admiraţia pentru istoria fascinantă a acestei divizii. Video-ul de mai jos trebuie văzut neapărat cu sunet.
0
38,657
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!