(VIDEO) Duel între un Ferrari clasic şi o Kia EV6 electrică modernă, cu puteri apropiate

30 Iunie 2022, 14:10
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice au evoluat atât de mult în zilele noastre, încât livrează parametri de putere care cu doar 20-25 de ani în urmă erau proprii doar supercar-urilor. Iar lipsa cutiei de viteze şi cuplul imens, disponibil de la prima turaţie în cazul electricelor, accentuează şi mai mult abilitatea acestora de a livra senzaţii impresionante de accelerare. Dar, cât de rapizi ar fi un asemenea automobil electric, spre exemplu o Kia EV6, în comparaţie cu un supercar de acum 20-25 de ani?
Jurnaliştii britanici au pus la linia de start o Kia EV6 cu două electromotoare, care însumează 325 CP şi 605 Nm. Adversarul de duel i-a fost un Ferrari F355, model care a fost produs între 1995 şi 1999 şi care avea un V8 de 3,5 litri, capabil să livreze 380 CP şi 360 Nm. Kia e cu tracţiune integrală, iar Ferrari e cu tracţiune spate. Kia are mai mult cuplu, iar Ferrari mai multă putere. Şi, mai ales, Kia cântăreşte 2.090 kg, în timp ce Ferrari cântăreşte 1.350 kg!
Aşadar, cine crezi că a învins? Maşina electrică, nu? Datorită cuplului, tracţiunii şi datorită faptului că e nouă şi, deci, pare mai progresistă. Dar Kia a învins doar prima dată, când Ferrari a avut un start stângaci. Ulterior, Ferrari a fost cel care a învins şi la start de pe loc, şi la start în mişcare, ba chiar şi la frânare, modelul clasic Ferrari frânând mai bine cu o diferenţă uriaşă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,071
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!