Reparaţia drumului Leova-Cahul-Giurgiuleşti decurge prea lent, dar ar trebui să fie gata în primele luni ale anului 2023

15 Iulie 2022, 08:39
Redacţia PiataAuto.md
Traseul R34, între oraşele Leova, Cahul şi Giurgiuleşti, e unul din cele mai importante din Moldova, întrucât leagă capitala de cel mai mare oraş din sudul Republicii Moldova, dar şi asigură conexiunea cu portul Giurgiuleşti. Fluxul de maşini şi camioane pe aici e deosebit de intens, deci, dar starea drumului a fost una aproape neclintit de precară în ultimii 20-25 de ani. Acum drumul e în reparaţie capitală, cu un buget de 56 milioane de euro, însă o inspecţie recentă a Administraţiei de Stat a drumurilor a arătat că progresul este deocamdată extrem de lent.
Astfel, cei de la ASD spun că pe cele două tronsoane ale drumului vizat progresul este de 15% în primul şi 21% pe al doilea tronson. Distanţă totală a întregului segment de drum e de 83 km, iar reparaţia capitală a lui presupune şi reabilitarea a 9 poduri şi a 57 de podeţe tubulare, dar şi amenajarea staţiilor de aşteptare a transportului public. În segmentele de drum ce trec prin localităţi, trebuie amenajate şi trotuare. Toate astea, însă, sunt departe de realizare, deşi termenul de finalizare a lucrărilor e februarie 2023.
Foto: Starea actuală a traseului R34

Cei de la ASD au emis recomandări de accelerare a progresului lucrărilor către compania turcă, contractată să efectueze lucrările la acest drum. Autorităţile le-au recomandat să asigure un progres de câte 8-9% din lucrările totale pe lună, asta în condiţiile în care până acum progresul total e de 15-21%. Prin urmare, doar dacă o asemenea accelerare impresionantă a lucrărilor va fi asigurată, putem vorbi de şanse ca acest drum să fie gata în februarie 2023, aşa cum prevede contractul.
1
3,151
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!