Motorina se scumpeşte semnificativ a 5-a zi consecutiv în Moldova, iar ANRE avertizează că scumpirile vor continua

25 August 2022, 13:10
Redacţia PiataAuto.md
După două luni continue, în care preţurile la carburanţi în Moldova au înregistrat constant doar scăderi, de câteva zile asistăm la noi scumpiri, însă, dacă benzina se scumpeşte cu doar câţiva bani în fiecare zi, atunci motorina s-a scumpit în doar 5 zile lucrătoare cu mai mult de 1,30 lei, crescând de la 25,78 lei la data de 18 august la un preţ de 27,14 lei, anunţat pentru ziua de mâine, 26 august. În acelaşi timp, preţul benzinei, anunţat pentru mâine, este de 25,81 lei per litru
ANRE ne avertizează, însă, că acest decalaj între preţul motorinei şi benzinei va creşte şi mai mult, menţionând că stocurile de motorină în Europa sunt neobişnuit de mici pentru această perioadă a anului. În acelaşi timp şi la nivel internaţional, în nodurile logistice din SUA şi Singapore, stocurile sunt de asemenea cu mult sub nivelul mediilor recente, iar analiştii afirmă că acestea nu se refac suficient de repede înaintea sezonului de recoltare şi încălzire. Iar un grad şi mai mare de incertitudine este dat şi de apropiata interzicere aproape totală a livrărilor ruseşti de carburanţi în Europa, menţionează ANRE.
Toate aceste informaţii , menţionate astăzi de ANRE, ne pregătesc pentru o perioadă lungă în care ar putea avea loc noi scumpiri, iar preţul la motorină ar putea creşte cu un ritm şi mai mare, ajungând să coste simţitor mai scump decât benzina.
0
2,355
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!