(VIDEO) Acesta e noul Ford Mustang, maşina cu motor V8 pe care-l poţi tura de la cheie, din afară

15 Septembrie 2022, 11:02
Ilie Toma
Ford tocmai a dezvăluit la salonul auto de la Detroit noul Ford Mustang, model care e o împrospătare profundă a precedentului, cu un design care a evoluat cât să poată fi numit o nouă generaţie. Totuşi, ingredientele de bază ale reţetei Mustang au rămas prezente, dar au devenit şi mai picante şi îndrăzneţe, or, acesta e ultimul Mustang în această formulă clasică pe care o ştim, cu motor V8 aspirat natural, înainte de marea schimbare spre epoca electrificării.
Noul Mustang are acum blocuri optice cu câte trei LED-uri, iar liniile caroseriei au devenit mai ascuţite. A fost păstrat şi motorul 2,3 litri EcoBoost în gamă, dar şi cel de 5,0 litri, iar acum Mustang-urile cu motor V8 vor putea fi mai uşor observate şi înţelese, întrucât vor avea grila frontală separată în 3 secţiuni.
La interior, Mustang a primit un display dublu uriaş pe planşa de bord, făcând un salt imens spre digitalizare. Şi asta chiar dacă alături are un levier clasic pentru o cutie manuală. Ca şi până acum, Mustang poate fi echipat şi cu o cutie automată, dar şi cu una manuală.
Ford nu a anunţat deocamdată puterea exactă pe care o vor produce motoarele de 2,3 litri şi 5,0 litri V8 după facelift, dar menţionează că ipostaza V8 va fi cel mai puternic Mustang de serie de până acum, deci ar trebuie să aşteptăm mai mult de 465-470 CP. Şi partea haioasă e că vei putea tura acest motor V8 de la cheie, dintr-o parte. De ce? Pentru că se poate!
Dar Ford n-a mai amânat desertul şi l-a pus pe masă simultan cu Mustang-ul de bază. Iar desertul e versiunea Dark Horse, creată special pentru circuite. Această versiune va avea un V8 şi mai puternic, cutie manuală, radiatoare suplimentare de răcire, inclusiv a cutiei de viteze, dar şi frâne mai puternice. Şi, desigur, aspectul va fi şi mai incisiv.
Foto: Ford Mustang Dark Horse

Aşadar, la 59 de ani de carieră, Ford Mustang primeşte o nouă ipostază, una care rămâne în continuare la fel de savuroasă şi la fel de bazată pe ingredientele care au definit-o. Puţine maşini în istoria lumii auto au o personalitate şi o legendă atât de puternică. Dar Ford Mustang o merită cu desăvârşire. Iar faptul că în anul 2022 încă mai putem vedea asemenea lansări, e un fapt aproape incredibil, într-o lume în care aceste maşini pot fi deja înscrise în cartea roşie. Şi asta e ultima, deci merită savurată.
Vezi mai jos şi un video publicat de Ford cu noul Mustang.
0
1,554
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!