(VIDEO) Un şofer din Chişinău a fost amendat pentru provocarea unui accident, deşi maşina sa e neatinsă

19 Octombrie 2022, 08:47
Redacţia PiataAuto.md
Uneori suntem martorii unor situaţii în care un accident pare a fi provocat de o manevră neinspirată a unui şofer, care determină accidentarea altor maşini, iar primul şofer care a făcut manevra pleacă şi nu poartă nicio responsabilitate. Ei bine, un caz produs ieri dimineaţă şi relatat de un şofer, a primit o abordare diferită, în care poliţia l-a căutat pe autorul filmării de mai jos pentru a-i înmâna o amendă pentru provocarea unui accident, în care maşina sa rămăsese neatinsă.
Totul s-a întâmplat pe strada Grenoble din capitală. Autorul filmării ieşise din zona suburbiei Codru şi virase la stânga. După semaforul de după intersecţie, un microbuz oprise la staţie, iar autorul filmării l-a ocolit rapid pe stânga, schimbând banda (deşi strada Grenoble nu are benzi separate pe fiecare sens cu marcaje). Imediat ce a schimbat banda, a oprit brusc în spate unui VW care staţiona în trafic. În acel moment o altă maşină a frânat brusc în spatele său, iar în spatele acelei maşini, ce-a de-a treia nu a reuşit să frâneze şi a lovit-o pe cea de-a doua, din spatele autorului filmării. Acesta din urmă a coborât din maşină pentru a se uita la propria maşină şi la celelalte, şi văzând că maşina sa nu e afectată, a plecat ulterior mai departe.
Când a venit poliţia la faţa locului, însă, şoferii implicaţi direct în accident au relatat poliţiei despre maşina care a schimbat banda şi a frânat brusc, provocând accidentul. Poliţia a considerat explicaţia justificată, după spusese autorului, şi peste câteva ore l-au şi găsit pe autorul filmării, pentru a-l documenta şi a-i înmâna o amendă de 2.150 lei pentru provocarea acelei situaţii de accident. Acesta spune că situaţia e discutabilă, dacă e vina lui directă în producerea acestui accident sau neatenţia celui din spate, care a frânat târziu.
Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos, poţi include sunetul pentru a auzi momentul impactului celor două automobile în spate.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
0
2,228
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!