(VIDEO) Acesta e un BMW M3 E30 clasic, care a primit un motor V10 sub capotă, de pe M5 E60

9 Noiembrie 2022, 14:06
Redacţia PiataAuto.md
BMW Seria 3 E30 e unul din cele mai adorate modele din istoria BMW şi în timp ce unii pasionaţi îşi doresc să-l restaureze sau să-l păstreze cât mai aproape de forma pură iniţială, alţii se încumetă să experimenteze în modul ambiţioase şi neaşteptate cu el. Un asemenea BMW, modificat în SUA, a fost de curând vedeta show-ului de maşini modificate SEMA.
Maşina a fost modificată de cei de la Renner şi, chiar dacă acest M3 a ieşit din fabrică iniţial cu un motor cu 4 cilindri în linie, acum ea a primit renumitul motor V10 de pe BMW M5 E60, de 5,0 litri, preluat de pe un exemplar fabricat în 2008. Un motor imens, deci, care a necesitat mult efort şi inventivitate pentru a putea încăpea sub capota unui E30.
Motorul a fost modificat, însă, renunţându-se la sistemul VANOS, ceea ce i-a adăugat cuplu la turaţii joase. I-a fost instalată şi o admisie din fibră de carbon, iar puterea finală a fost adusă la 625 CP! Deci, vorbim de un BMW M3 E30 clasic, cu 625 CP sub capotă, mai mult decât dezvoltă actualul M3 Competition!
Şi modificările nu s-au oprit la motor, ci au continuat şi la suspensie şi jante superbe, combinate cu o vopsea unică de caroserie.
Şi, dincolo de toate, atenţia la detalii cu care s-a lucrat pe caroserie şi pe întreaga maşină, cât de superb arată orice far, orice grilă privite îndeaproape, sunt de-a dreptul fascinante!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
1,770
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!