(VIDEO) Cât de repede merge şi cum sună o Kia EV6 GT electrică pe o autostradă fără limită de viteză din Germania

28 Noiembrie 2022, 19:04
Redacţia PiataAuto.md
Cu doar 1-2 ani în urmă spuneam cu toţii că maşinile electrice pot accelera rapid cu start de pe loc, dar n-au nicio şansă la viteze mai mari, iar majoritatea din ele, fiind limitate electronic la viteze de 140-180 km/h, nici nu îndrăzneau să aspire la viteze mai mari de autostradă. Părea că acel tărâm al autostrăzilor germane fără limită de viteză va rămâne exclusiv teritoriul motoarelor mari şi puternice cu ardere internă. Dar nu mai e aşa. În lume există şi hypecar-uri electrice, precum Rimac Nevera. Dar până şi unii producători care era mai practici şi raţionali până ieri, au făcut un salt major acum, în epoca electrică, şi au întrecut până şi mărcile consacrate premium, care se simţeau confortabili în rolul de lideri în car se identificau.
Cei de la Hyundai şi Kia au făcut cu siguranţă un asemenea salt uriaş, poate cel mai mare dintre toţi. Şi azi au maşini cu baterii mai inovative ca alţii, cu sisteme electrice de top şi cu performanţă căreia nu-i poţi ţine pasul nici modelele triadei germane Audi, BMW şi Mercedes. Kia EV6 GT e un asemenea model, fiind versiunea de performanţă sporită a lui EV6 GT. Are 585 CP şi 740 Nm, accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 3,5 secunde şi promite o viteză maximă de 261 km/h! Asta e viteză de maşini de putere comparabilă pe benzină, deja!
Ei bine, şi în video-ul de mai jos, o asemenea KIT EV6 GT reuşeşte să atingă viteza promisă pe o autostradă fără limită de viteză din Germania. O face cu forţă de accelerare inclusiv la cifre mari de pe vitezometru, şi nu pare vlăguită nici măcar la 250 km/h! E clar, avem progresul electric pe faţă, realizat nu de Mercedes, de exemplu, ci de o Kia! Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,188
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!