(VIDEO) Cum e să conduci o Lancia Delta HF Integrale 8v timp de 1 an, ca o maşină de zi cu zi

8 Noiembrie 2022, 14:47
Redacţia PiataAuto.md
Lancia Delta HF Integrale e unul din cele mai fascinante modele din câte a produs Lancia şi e unul din ultimele modele Lancia cu inginerie glorioasă. Modelul a avut un succes superb la timpul său, deşi era conceput ca o ediţie derivată din versiunea de raliu, iar asta l-a făcut să aibă câteva evoluţii, cu catalizator şi fără, cu 8 valve şi cu 16 valve, toate aducând şi mici variaţii de putere. Cea de 16 valve e cea mai scumpă şi mai căutată în prezent, dar asta nu înseamnă că o versiune de 8 valve cu catalizator nu poate fi la fel de savuroasă.
O asemenea impresie ne împărtăşeşte jurnalistul auto Chris Harris, cariera căruia l-a dus la o mulţime de publicaţii şi emisiuni auto, dar care a devenit cunoscut în timp pentru pasiunea sa autentică pentru maşini. Şi acum un an, el şi-a cumpărat o asemenea Lancia Delta HF Integrale cu 8 valve, care a costat mult mai puţin decât cea cu 16 valve, dar a fost mai tangibilă în preţ pentru el.
Şi după un an de exploatare, acesta spune că maşina asta e, în esenţă, picătura de bucurie a vieţii sale, pe care o adoră. A avut bătăi de cap cu ea în acest an, a trebuit să mai facă reparaţii, destul de multe la număr, dar nimic nu i-a zdruncinat părerea despre această Lancia clasică.
Felul în care se conduce, în care se simte, în care sună — toate o fac o maşină cu suflet pentru cei ce caută acel suflet în maşini. Şi diferenţa de condus, în esenţă, nu e foarte mare faţă de ediţia de top cu 16 valve. Mai ales că el şi-a dorit nu o maşină pe care s-o ţină nemişcată în garaj, ci cuna pe care s-o conducă de zi cu zi, în zilele noastre, chiar dacă maşina are 30 de ani.
Vezi mai jos toate aceste impresii, spune cu multă emoţie autentică, despre una din cele mai bune maşini pe care le-a produs cândva Italia.
0
1,383
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!