(VIDEO) Întrecere între 5 maşini electrice, de la Tesla, Audi, BMW şi Kia, fără niciun sunet

31 Decembrie 2022, 17:01
Redacţia PiataAuto.md
Cinci maşini electrice moderne, toate cu puteri de 450 CP şi mai sus, patru dintre ele având chiar peste 500 CP, accelerează cu intensitate într-o nouă întrecere. Roţile se luptă pentru aderenţă pe asfalt, şoferii sunt împinşi în scaun, cifrele vitezometrelor urcă vertiginos şi în doar câteva secunde trec de 100 km/h. Şi toate astea se întâmplă cu o linişte copleşitoare. Nu, nu e ceva nou că maşinile electrice sunt silenţioase. Dacă atunci când cinci maşini atât de puternice accelerează atât de intens şi nu scos aproape niciun sunet, e o reamintire a epocii noi mobilitate electrică, care se instalează tot mai dominant.
Tesla Model 3 Performance e cea mai puţin puternică din liga de mai jos, având 460 CP, dar are o greutate mai moderată de 1.844 kg. Kia EV6 GT are 585 CP şi cântăreşte 2,2 tone. BMW iX M60 e mai puternic, având 619 CP şi 1.110 Nm, dar cântăreşte 2,6 tone la gol. Audi RS e-tron GT nu e SUV, deci e mai uşor, dar nu cu mult, cântărind 2,35 tone şi având 646 CP. Şi în fine, Tesla Model X are cea mai mare putere, de 778 CP, şi cântăreşte 2,5 tone.
Surprinzător, dar maşina cea mai puternică de aici s-a dovedit a fi cea mai lentă, deşi nu e cea mai grea. Tesla Model X a ajuns ultima. Totuşi, BMW a fost aproape de ea, iar la prima încercare a ajuns ultimul BMW, semn clar că greutatea lor îşi spune cuvântul. Până la urmă, Audi a fost învingătorul datorită siluetei sale mai aerodinamice şi puterii, urmat de Tesla Model 3 Performance, mai slabă, dar simţitor mai uşoară. Kia a ajuns pe locul 3.
La pornirea cu start din mişcare, apropo, Kia a fost mult mai rapidă, la un pas de a învinge, fiind devansată în ultimul moment de Audi. Iar asta arată încă o dată cât de mult au avansat coreeni de la Kia şi Hyundai cu ultimele lor modele electrice. Din fericire pentru pasionaţii maşinilor germane, Audi şi tehnologia Porsche încă mai păstrează întâietatea, dar sunt urmaţi foarte aproape de coreeni!

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,970
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!