(VIDEO) O manevră de evitare exemplară a unui camion care nu putea opri pe zăpadă în spatele unei coloane, arată cât de importante sunt abilităţile de condus

19 Decembrie 2022, 16:25
Redacţia PiataAuto.md
Un video publicat recent pe mai multe reţele sociale arată cât importante sunt abilităţile de condus, cu experienţă şi cunoaştere a legilor fizicii, pentru salvarea dintr-o situaţie imposibilă. Un camion care circulă pe un drum acoperit cu gheaţă şi ajunge în spatele unei coloane care se mişcă prea încet, pare să nu mai aibă altă traiectorie posibilă decât cea spre un inevitabil accident, dar situaţia se dezvoltă într-un alt mod decât cel predictibil.
Şoferul de camion decide să nu apese frână pentru că ea era inutilă şi, eliberând frâna recapătă o minimă aderenţă. Apoi, virează stânga şi iese pe acostament, menţinând echilibrul camionului chiar dacă acostamentul era ceva mai jos ca nivel şi risca o răsturnare. Şi, după ce ajunge acolo, nu apasă frână şi nu se opreşte, ci apasă constant acceleraţia pentru a încerca să păstreze forţa de mişcare şi a ieşi înapoi pe traseul eliberat între timp, fapt care-i şi reuşeşte. O oprire în acel loc ar fi însemnat necesitatea obligatorie a unei tractări.
Deşi video-ul este publicat recent, de fapt el datează cu doi ani în urmă şi se pare că totul avut loc în într-o regiune nordică a SUA, aproape de hotarul cu Canada. Totuşi, manevra pe care a reuşit-o şoferul acestui camion furnizează un exemplu preţios de siguranţă, care nu expiră niciodată, şi poate fi util oricând. Da, cu siguranţă o viteză redusă mai din timp ar fi fost preferabilă şi reuşita acestei manevre a depins şi de mulţi factori externi, precum gradul de înclinare al pantei de alături sau faptul că acostamentul era liber, dar, tocmai de asta e preţioasă măiestria unui şofer profesionist, că poate analiza într-o fracţiune de secundă cea mai bună opţiune din cele pe care le are şi-şi poate păstra cumpătul până la finalizarea manevrei extreme pe care e impus să o facă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
26,475
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!