(VIDEO) Poliţia din Moldova nu a putut ajunge o Toyota Yaris pe care o urmăreau, iar fugarul a fost prins abia peste o oră

23 Decembrie 2022, 08:43
Redacţia PiataAuto.md
Un caz neobişnuit a fost raportat de poliţia din Moldova, cu o urmărire periculoasă, la viteză mare, la limita unor accidente frontale. Uimitor, dar maşina urmărită era o Toyota Yaris, care nu a putut fi ajunsă într-o urmărire directă de către echipajul poliţiei şi, după ce Yaris-ul s-a făcut nevăzut, şoferul a fost prins abia peste o oră, când făcuse un accident.
Totul a început pe traseul de lângă satul Bravicea, când un echipaj de poliţie a somat şoferul unei Toyota Yaris, care se deplasa pe traiectorii haotice, să oprească. Însă şoferul a refuzat să se conformeze şi şi-a continuat deplasarea în direcţia Bălţi, în scurt timp totul transformându-se într-o urmărire periculoasă, or, Toyota Yaris mergea pe contrasens în cea mai mare parte a drumului şi a fost la un pas de impact frontal grav cel puţin o dată. Deşi poliţiştii au încercat să ajungă maşina din urmă, Yaris-ul s-a făcut nevăzut şi a fost anunţat în căutare, mai multe echipaje din nordul Moldovei activizându-se pentru a-l găsi.
Într-un final, abia peste aproape o oră acesta a fost văzut în Bălţi şi a fost urmărit şi acolo, dar şi-a lovit maşina într-un pilon. În acel moment a încercat să fugă, însă a fost încătuşat de poliţie. Şoferul a refuzat testarea alcoolemiei, însă refuzul se califică în mod echivalent cu cel mai înalt grad de stare de ebrietate, conform legislaţiei Republicii Moldova, aşa că şoferul s-a ales cu dosar penal. Poliţia din Bălţi ne-a confirmat că acesta era într-o vizibilă stare de ebrietate.
Acum şoferul Toyotei va avea dosarul penal în biografia sa, va rămâne fără permis de conducere şi mai riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 240 ore pentru starea de ebrietate şi amendă de până la 25.000 lei pentru neîndeplinirea indicaţiei poliţiei de a opri vehiculul.
Partea care ne poate lăsa nedumeriţi pe mulţi e cum de a reuşit o Toyota Yaris să scape de urmărirea poliţiei, or, Yaris e un model compact şi accesibil, fără vreun accent pe sportivitate, iar dacă un Yaris nu poate fi prins, atunci asta naşte întrebări despre motorizările pe care ar trebui să le aibă maşinile poliţiei. În prezent, majoritatea echipajelor de patrulare din Moldova sunt echipate fie cu Skoda Rapid cu motor de 1,6 MPI, fie cu Dacia Logan în diverse motorizări, fie cu Dacia Duster 1.5 dCi. În acelaşi timp, uneori un echipaj de poliţie poate decide să nu urmărească direct şi constant o maşină, dacă însăşi urmărirea devine prea periculoasă şi dacă e convins că acea maşină poate fi prinsă ceva mai târziu cu ajutorul altor echipaje.
0
15,127
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!