Acest Buick Roadmaster e esenţa unei maşini americane din anii 90, condimentată cu un V8 imens, cu putere de supercar

23 Februarie 2023, 21:52
Redacţia PiataAuto.md
Îţi mai aminteşti de maşinile americane tipice anilor 90, mari, încă plutitoare în ţinuta de drum, unele trecute la tracţiune faţă, altele încă păstrând tracţiunea spate? Buick Roadmaster era una din maşinile care mai păstra reţeta cu tracţiune spate, iar în formă de break avea şi ipostaze cu caroseria acoperită cu panouri de lemn, în stilul anilor 70-80.
Maşina despre care vorbim azi e din ultima generaţie de Roadmaster şi un Estate Wagon, iar de curând a fost vândută la o licitaţie din SUA cu preţul de 40.001 dolari. Cum poate costa un break Buick din 1992 atât de mulţi bani? Ei bine, există câteva motive.
Unul ar fi că maşina arată impecabil de bine, iar panourile de lemn ascund iscusit proporţia bizară dată de uşa spate foarte mică şi portbagajul de o lungime uriaşă. Până şi jantele şi anvelopele repetă stilul original, astfel, încât acest Buick pare o piesă de colecţie păstrată în stare originală, aproape nouă.
La fel de original şi autentic pare şi interior, doar câteva cute de pe scaunul şoferului mai amintind că maşina are 31 de ani, de fapt.
În portbagaj, apropo, mai există al treilea rând de scaune, o banchetă de fapt, în care pasagerii stau cu faţa îndreptată spre hayon.
Maşina are un sistem audio american clasic, cu un sunet impecabil şi funcţii avansate de ajustări, aşa cum obişnuiau să-şi echipeze pe atunci producătorii din SUA maşinile lor.
Acest Buick are parcurse 108 mii mile, ceea ce ar echivala cu circa 174 mii km, dar e un parcurs valabil mai mult pentru caroserie, întrucât motorul de sub capotă e altul decât cel original şi el aduce cel de-al doilea motiv de ce acest Buick a costat atât de mult.
Acolo e un V8 imens din familia LS3, de 6,2 litri. Motorul a fost instalat în decembrie 2021 şi scoate 430 CP!
Puterea e trimisă roţilor spate printr-o cutie automată cu 4 trepte şi un diferenţial cu alunecare limitată pe puntea spate. Aşa că acest break aparent clasic şi plutitor, poate topi anvelopele cu efect, dacă se vrea!
Iar cine a plătit 40.0001 dolari pe el, cu siguranţă nu l-a cumpărat ca să meargă lânced cu el. Deci, pe undeva, maşina asta va scoate din când în când un sunet superb de V8, lăsând trecătorii cu gura căscată!
0
2,177
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!