Tânăra care a avut de suferit în accidentul de pe viaduct în Chişinău va primi 250 mii lei de la primăria Chişinău, dar şi ajutor pe termen lung

17 Februarie 2023, 17:52
Redacţia PiataAuto.md
Primăria Chişinău a anunţat astăzi că a alocat 250 mii de lei din fondul de rezervă pentru tânăra care a rămas fără picioare în accidentul cumplit de pe viaductul din Chişinău, fiind lovită de un BMW, în timp ce încerca să pună triunghiul de avertizare în spatele unui Volvo, în care ea se aflase şi care fusese lovit cu câteva minute mai devreme de un VW. Acum câteva zile, tânăra, pe nume Marcela Paladi, publicase primul mesaj din spital, manifestând un optimism debordant şi cerând totodată ajutor publicului.
Astfel, primăria va aloca 250 mii lei, echivalentul a circa 12.500 euro, în ajutorul imediat al tinerei. Pe lângă asta, autorităţile îi vor dona un pat multifuncţional şi-i promit susţinerea în reabilitare pe termen lung în cadrul instituţiilor medicale municipale.
Amintim, accidentul s-a produs în noaptea de 6 februarie, puţin după miezul nopţii, în condiţii un strat proaspăt de zăpadă, pe viaduct. Volvo-ul în care se afla tânăra a fost lovit iniţial de un VW, iar tânăra a ieşit să pună triunghiul de avertizare. În timp ce se afla în zona portbagajului, a fost lovită de un BMW, fiind prinsă între BMW şi Volvo. Atunci ne exprimam speranţa că medicii vor reuşi să-i replanteze picioarele, însă acest lucru nu a fost posibil, iar tânăra s-a ales cu ambele picioare amputate. Acum câteva zile, tânăra a publicat primul mesaj şi solicitarea de ajutor, iar poliţia ne-a confirmat atunci, la solicitarea noastră, identitatea tinerei şi faptul că acele date bancare anunţate îi aparţin ei, tinerei care a avut de suferit în accident. Totodată, rudele victimei mai anunţau că şoferul de BMW nu s-a interesat nici măcar o dată de starea tinerei. Au apărut şi unele informaţii despre anvelopele BMW-ului şi am încercat să aflăm de la poliţie dacă acestea erau de vară sau de iarnă, dar poliţia a refuzat să ne ofere aceste informaţii, menţionând că fac parte din secretul anchetei.
0
33,926
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!