(VIDEO) Toyota Supra Mk4 clasică se duelează cu noua Toyota GR86 şi nu reuşeşte s-o învingă cum ar fi aşteptat

28 Februarie 2023, 16:47
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Supra clasică e deja o legendă absolută, împreună cu motorul său de 6 cilindri în linie. Astăzi Toyota mai are o Supra actuală, dar cu toţii ştim că ea e o paralelă a ingineriei BMW, aşa că britanici s-au gândit că ar fi mai corect să o contrapună cu actuala Toyota GR86, un model mai simplu, tot cu tracţiune spate şi cu cutie manuală, dezvoltat împreună cu Subaru.
Există, totuşi, o mare diferenţă. Noua Toyota GR86 are un motor de 4 cilindri boxer, de 2,4 litri, care scoate 234 CP, în timp ce Supra clasică are un motor de 3,0 litri, turbo, cu 6 cilindri în linie, din care scoate cu 100 CP mai mult. Aparent, Supra clasică e avantajată, mai ales că nici nu cântăreşte mult, doar 1.490 kg. Însă noua GR86 a şi mai uşoară de atât, cântărind doar 1.274 kg! Totuşi, diferenţa de putere e mai mare, aşa că aşteptările ar fi că tot Toyota cea clasică va învinge.
În realitate, n-a fost deloc aşa. La toate încercările cu start de pe loc modelul nou l-a învins pe cel clasic, ba chiar şi atunci când s-a încercat pornirea din mişcare la viteză mică, în treapta 1. Abia când cele două maşini s-au duelat pe o distanţă mai lungă şi cu start de la circa 50 km/h, cea clasică a reuşit să învingă.
Iar asta poate însemna că exemplarul clasic poate nu mai scoate toată puterea, dar poate la fel de bine însemna pur şi simplu că noua Toyota GR86 e una din puţinele maşini de azi care excelează prin inginerie consistentă şi simplă, cooptată cu o greutate redusă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,517
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!