Se anunţă ambuteiaje mari în centrul Chişinăului pe parcursul primăverii, strada 31 August 1989 intră în reparaţii pe porţiunea sa mediană

7 Martie 2023, 10:19
Redacţia PiataAuto.md
Se anunţă ambuteiaje foarte mari în centrul Chişinăului pe parcursul întregii primăveri, din cauza străzii 31 August 1989, care intră în reparaţii pe porţiunea sa cea mai circulată, între străzile Bănulescu Bodoni şi Puşkin. Această porţiune de stradă va fi închisă în perioada 8 martie — 31 mai 2023, pentru lucrări de reabilitare.
Ocolirea acestei porţiuni de stradă va putea fi făcută pe strada Bucureşti doar dacă se doreşte înaintarea în direcţia sectorului Botanica. Dacă, însă, se doreşte a se ajunge pe strada Puşkin sau pe 31 august după strada Puşin, va trebui să se ocolească tocmai cu două cartere mai sus, până la strada Kogălniceanu, or, în intersecţia Bucureşti-Puşkin e interzisă virarea la stânga.
Toată această distanţă făcută în plus va genera inevitabil trafic şi mai aglomerat pe străzile din jur. Iar odată cu închiderea străzii 31 August, vor fi redirecţionate pe străzi adiacente şi toate rutele de troleibuz care foloseau acest segment de stradă.
Strada 31 August este probabil deţinătoarea recordurilor la numărul de reparaţii anunţate pe ea în ultimii 10-15 ani, şi porţiuni închise în permanenţă. Acum aproape 3 ani, erau prezentate idei şi proiecte de reconstruire totală şi transformare a ei în stradă semi-pietonală, unde pietonii trebuiau să împartă în mod egal spaţiul cu maşinile şi bicicletele.
Foto: Una din primele imagini cu felul în care trebuia să arate strada 31 august

Reparaţiile reale lărgesc un pic trotuarul, dar nu au mai rămas prea multe din acele schiţe 3D iniţiale.
Foto: Aşa trebuia să arate segmentul dintre străzile Maria Cebotari şi Bodoni

Exact ca în imaginea de mai jos, spre exemplu, trebuia să arate segmentul de stradă care intră acum în reparaţii, între Bodoni şi Puşkin.
0
1,264
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!