(VIDEO) O nouă metodă a poliţiei din Moldova de a prinde vitezomanii cu radarul, cu un poliţist ascuns într-un microbuz staţionat

4 Martie 2023, 21:11
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi, la doar câteva zile de la votarea pedepselor mai dure pentru depăşirea vitezei şi introducerea prevederii de suspendare a permisului de conducere pentru depăşirile mari, un echipaj de poliţie Moldova a fost observat captând vitezomanii cu radarul printr-o metodă nouă, nemaivăzută anterior. Poliţistul cu radarul era ascuns într-un microbuz staţionat, nemarcat, care avea uşile spate deschise, iar poliţistul ţintea cu radarul de acolo, sprijinit de unul din scaune.
Chiar noi astăzi am fost opriţi de acelaşi echipaj de poliţie, în acelaşi loc, dar la acea oră poliţistul cu radarul era poziţionat alături de o Dacia Duster, marcată corespunzător. Noi am fost opriţi doar pentru a fi întrebaţi dacă „e tot normal şi dacă actele sunt în regulă”, după care ni s-a urat drum bun. Dar majoritatea şoferilor dădeau flash-uri din faruri, atenţionându-i pe ceilalţi despre prezenţa echipajului. Şi se pare că ideea cu microbuzul le-a venit poliţiştilor ulterior, ca să nu fie observaţi de alţi şoferi şi aceştia să nu se mai anunţe între ei.
Şi adevărul e că fiind ascuns acolo, în microbuz, nu prea observă nimeni acel poliţist cu radarul. Iar asta ar putea însemna că numărul încălcărilor fixate va fi cam la fel de mare ca şi în cazul cu maşina cu camere ascunse la 360 grade, despre care poliţia tot raportează cifre record de încălcări depistate.
Strada Nicolae Milescu Spătaru, unde au fost văzuţi azi poliţiştii ingenioşi cu radarul, a una periferică, lată, şi în acea regiune nu mai există edificii urbane, prin urmare predispune la atingerea unei viteze mai mari decât cea de 50 km/h. Prin urmare, locul ales de poliţişti e cu siguranţă unul foarte „prolific” la numărul de încălcări captate. Vezi mai jos şi un scurt video al unui şofer care a trecut prin preajmă, poţi include subtitre cu traduceri automatizate în română dacă ai nevoie.
0
22,905
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!