(VIDEO) Un BMW Seria 4 F32 diesel cu tuning a reuşit să învingă noul BMW M4

14 Martie 2023, 15:44
Redacţia PiataAuto.md
Noul BMW M4 Competition e o maşină superbă, una din puţinele maşini actuale care se conduc formidabil de plăcut şi puritan şi are şi un motor fabulos sub capotă, de 3,0 litri, cu 6 cilindri în linie, care scoate 510 CP. O zicem şi din proprie experienţă cu un M3 Competition, cu care am călătorit acum mai bine de un an prin Alpi vreme de vreo două săptămâni, iar platforma şi motorul sunt aceleaşi. Şi totuşi, acest BMW M4 actual, de 510 CP, a fost învins de un BMW M3 F32, de generaţie precedentă, cu un motor diesel sub capotă!
E un BMW 430d cu tuning, bineînţeles. Motorul diesel e unul de 3,0 litri, cu 6 cilindri în linie, şi scoate 258 CP în normal. Un atelier de tuning, însă, i-a montat motorului turbine mai mari, alţi arbori cu came, un alt arbore cotit, un alt sistem de evacuare şi, desigur, s-a umblat şi la setările electronice ale motorului. În rezultat, motorul diesel dezvoltă cu peste 200 CP mai mult, ajungând la 462 CP!
Totuşi, cei 462 CP de care dispune BMW-ul diesel modificat nu depăşesc puterea de 510 CP de pe M4. Cuplul maxim, însă, a ajuns la 1.017 Nm, adică o valoare uriaşă! BMW M4 are un cuplu mai mic, de 650 Nm. Ambele maşini sunt cu tracţiune spate. Care ar putea învinge, deci?
Ei bine, oricât ar părea de surprinzător şi incredibil, BMW-ul diesel de generaţie precedentă, care nici măcar nu e un model M, a învins BMW-ul M4 actual, de stoc! Şi a făcut-o în mod decisiv, decalajul fiind evident chiar şi după ce ambele maşini porneau şi apucau să-şi stabilizeze aderenţa pe asfalt, atunci când modelul diesel începea să se depărteze! Un duel cu totul neaşteptat, deci!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,135
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!