(VIDEO) Un youtuber a distrus BMW-ul unui fan de-al său pe Nurburgring şi promite să ajute la reconstrucţia ei

16 Iunie 2024, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
Youtuber-ul Misha Charoudin, renumit pentru prezenţa sa aproape permanentă pe circuitul Nurburgring şi condusul a tot soiul de maşini pe acest circuit, inclusiv ale fanilor car vor să le afle performanţa în mâinile aceluiaşi pilot experimentat, a avut acum parte de o situaţie tristă, distrugând un BMW puternic modificat. Maşina îi fusese încredinţată de un fan, care era pasager alături.
Aşa cum spune youtuber-ul, accidentul s-a produs într-un moment de după o linie dreaptă lungă, când maşinile au parte de o forţă puternică de apăsare după o coborâre ce derivă într-o urcare. Maşina ar fi avut la un moment dat o pedală aproape rigidă de frână, în rezultat, a frânat mult mai puţin feroce decât ar fi fost normal, iar singurul scenariu posibil a fost ieşirea în decor, cu lovirea barierei.
Problema e că viteza foarte mare a maşinii după acea linie dreaptă a însemnat şi o viteză mare de impact cu bariera, motiv din care ea a fost proiectată spre cer. Doar că în ultimul moment roata spate a agăţat capătul barierei şi maşina a făcut o întoarcere în aer, ajungând rapid înapoi cu partea frontală spre barieră.
Bariera a spart astfel acoperişul şi a ajuns până la casca de protecţie a pilotului, pe care a acroşat-o uşor, fiind una din acele situaţii când casca a salvat pilotul de la o rănire mai gravă. Însă dacă această cădere finală se producea peste unul din pilonii barierei, probabil şansele de supravieţuire ale celor doi erau mult mai mici.
Aşa, însă, din fericire cei doi au ieşit nevătămaţi din BMW după un asemenea accident. Maşina e distrusă total, din ea rămânând a fi folosite doar eventual nişte părţi neesenţiale. Mai ales că după impact lichidul de frâne a început a curge pe discurile încinse şi a luat foc, fiind nevoie de intervenţii externe pentru a stinge incendiul.
Youtuber-ul promite, însă, să ajute la reconstrucţia maşinii fanului său, pe care acesta a modificat-o atât de intens. Tocmai pentru că maşina era departe de a fi de stoc, cei doi nu învinuiesc BMW în vreun fel pentru eşuarea frânei, ci mai degrabă unul din componentele modificate, iar construcţia de stoc BMW le-a salvat viaţa, de fapt.
Misha Caroudin spune că promisiunea sa de a ajuta la reconstrucţie e susţinută şi de maşini ale fanilor, avariate în trecut, unde el şi-a onorat promisiunea de a ajuta la repararea sau reconstrucţia lor. Promite că o va face şi de această dată.
Youtuber-ul spune că, deşi are video-ul cu impactul, nu-l poate publica din cauza limitărilor din acordul pe care-l are cu Nurburgring, însă a publicat un video detaliat cu starea actuală a maşinii şi cu descrierea situaţiei.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,346
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!