Prima pagină  »  Ştiri  »  Cele mai eficiente masini din clasa, premierele BlueMotion vin la Frankfurt
3 SEPTEMBRIE 2009, 13:53
1,185
0
Cele mai eficiente masini din clasa, premierele BlueMotion vin la Frankfurt
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Pe langa modelele deja anuntate, Volkswagen va mai prezenta la Frankfurt si trei dintre cele mai econome vehicule produse vreodata de companie. Este vorba de versiunea BlueMotion a modelelor Volkwagen Polo, Golf si Passat, care datorita sistemelor performante TDI, Start-Stop si de regenerare a energiei obtin rezultate miraculoase a consumului de combustibil.

Ce spuneti de un VW Polo cu un consum mediu de 3.3 litri la 100 km? Sigur va ve-ti arata impresionati, mai ales ca propulsorul de 1.2 litri TDI si 75 cai-putere poate parcurge o distanta impresionanta de 1.363 km doar cu un singur rezervor de 45 litri. Daca este sa facem un mic calcul, potrivit Biroului Federal German de Statistica un conducator parcurge in mediu un total de 11.000 km timp de un an, aceasta inseamna ca proprietarul unui VW Polo BlueMotion va fi nevoit sa faca plinul rezervorului de 8 ori pe parcursul unui singur an, ceea ce ar insemna cheltuieli anuale pentru combustibil pe teritoriul Republicii Moldova de doar 3.798 lei! Astfel, Volkswagen Polo BlueMotion este cel mai econom vehicul cu 5 locuri din lume!

Consumul lui VW Golf este foarte apropiat de cel inregistrat de fratele mai mic… Doar 3.8 litri in mediu necesita propulsorul de 105 cai-putere, ce poate parcurge o raza de 1.447 km doar cu un singur rezervor plin cu volumul de 55 litri. Teoretic, anual proprietarul unui Golf BlueMotion ar cheltui pentru combustibil 4.410 lei, un rezultat la fel de bun!

Volkswagen Passat este al treilea model de succes din gama BlueMotion… Consumul de doar 4.4 litri, distanta de 1.591 km ce poate fi parcursa cu un singur rezervor de 70 litri, fac ca Passat sa fie cel mai eficient din clasa sa. Acelasi propulsor de pe Golf BlueMotion poate fi regasit si sub capota lui Passat, iar din cauza dimensiunilor si a greutatii mai mari, costul anual mediu pentru combustibil ar fi de 5.170 lei in Republica Moldova, sau 7 rezervoare timp de un an.

Toate modelele vor fi disponibile in showroom-urile europene pana la sfarsitul acestui an, sau cel tarziu, la inceputul anului 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!